Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Koprivnici

U dvorište mu dolaze štakori, miševi i zmije! Dijete prestravljeno, ne želi se igrati u vrtu obiteljske kuće

Aktualno Galerija Deratizacija u Koprivnici - 6 Deratizacija u Koprivnici - 6 Foto: DNEVNIK.hr Deratizacija u Koprivnici - 5 Deratizacija u Koprivnici - 5 Foto: DNEVNIK.hr Deratizacija u Koprivnici - 4 Deratizacija u Koprivnici - 4 Foto: DNEVNIK.hr Deratizacija u Koprivnici - 3 Deratizacija u Koprivnici - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Deratizacija u Koprivnici - 2 Galerija 1/8 >>
U dvorište mu dolaze štakori, miševi i zmije. Visoka trava na neuređenom zemljištu Mirku Benkeku iz Koprivnice stvara velike probleme. Ono što godinama nije riješeno u ponedjeljak je napokon dobilo svoj obrat, i to kada je došla reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Susjedova trava uvijek je zelenija. Ali kod Mirkova ona je korov i raslinje. Zbog nepokošene džungle oko njegove kuće šeću miševi, štakori i gmižu zmije. Neki dan imao je bliski susret s njom.

"Bila je oko metar, mislim da je bjelouška. Svejedno je, zmija je", rekao je Benkek.

Ne zna tko je vlasnik neuređenog zemljišta, ali zna da je u njegovo uređeno unio nered. Unuka se od straha ovdje više ne želi igrati, a jedini koji se usudi preko ograde je pas Beni.

Iz Grada je stigao odgovor - došli su do vlasnika i naredili mu da to počisti. A onda obrat. Stiže kosilica nakon godina čekanja, slučajno ili ne, s dolaskom ekipe Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Tin Kovačić, novinar Potvrdio veterinarski institut Opasna bolest prvi put potvrđena u Hrvatskoj: Smrtnost može biti i do 100 posto

Prvo šok, a onda oduševljenje. Benkek zahvaljuje Bogu uz suze radosnice. A nakon kosilice čeka ga deratizacija, koja je već počela u centru Koprivnice.

Sanitarni tehničari provjeravaju imaju li ljudi probleme s glodavcima.

Mještani kažu da nemaju problema s njima. Navode da drže sve čisto i nemaju životinje gdje bi se glodavci zadržavali. Iskusno oko inspekcije zna gdje treba gledati. 

"Točno znam razlikovati po mirisu mokraće urina. Štakorski urin sasvim se drugačije osjeti od miša. Odmah mogu otkriti, a da okolo ne detektiram", navodi Anđelina Čapeta, sanitarni tehničar.

Pročitajte i ovo Premijer o prosvjedu sudskih službenika - 3 Novi prosvjed Potpuna paraliza pravosuđa! Sudski službenici i namještenici izlaze na ulice: Predsjednik Vrhovnog suda pisao premijeru, a on odgovorio

Mamce postavljaju i u zapuštenim kućama i kanalizaciji.

"S obzirom na to da smo našli izmet od štakora u podrumu, otvaramo šaht da vidimo ima li tu izmeta", dodaje i navodi da se vidi kako ga ima.

Deratizacija će trajati dva mjeseca i obuhvatit će više od deset tisuća kućanstava.

Cijeli prilog pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene