Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kritično stanje

Mladić kojeg je pretukao i sin bivšeg šefa policije bori se za život: "Ima teške ozljede glave i mozga"

Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split
Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split Foto: Josko Supic / CROPIX
Mladić kojeg je pretukla skupina u kojoj je bio i sin sada bivšeg načelnika splitsko-dalmatinske policije još je uvijek u životnoj opasnosti.

Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split, otkrio je u kakvom stanju je pacijent koji je rano ujutro u subotu pretučen u Splitu.

"U noći s petka na subotu zaprimili smo 23-godišnjeg pacijenta s teškim ozljedama glave i mozga. Nije bio pri svijesti te smo hitno išli u neurokiruršku dvoranu, gdje mu je postavljen monitoring za intrakranijalno praćenje tlaka, a nakon toga je nastavljeno intenzivno liječenje. Pacijent je još uvijek u životnoj opasnosti", ispričao je.

"Kritično je stanje. Trenutačno smo u situaciji u kojoj pokušavamo što bolje kontrolirati ozljedu koja je nastala. Radi se o edemu mozga, odnosno naticanju, a prisutno je i intrakranijalno krvarenje. Činimo sve da ograničimo nastalu štetu, a onda ćemo krenuti u drugu fazu u kojoj ćemo procijeniti kolike je to kliničke posljedice ostavilo na život mladog čovjeka", dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve završilo na ulici Detalji slučaja koji je potresao Split: Otkriveno kako je došlo do tučnjave zbog koje je šef policije dao ostavku

Ovaj slučaj, pojasnio je, se ne može usporediti s nekim prošlim da bi se tako procijenila šansa uspješnog oporavka.

"Svaka ozljeda glave je individualna i nosi svoju problematiku. Tako da u ovoj fazi nije moguće davati neke procjene", zaključio je.

Pročitajte i ovo Oleg Butković nastavak prepiranja Butković se narugao Milanoviću uz sliku mačke: "Oprosti što ti pišem ovako rano..."

Podsjetimo, Slobodan Marendić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, podnio je neopozivu ostavku nakon što je njegov 17-godišnji sin bio jedan od petorice napadača koji su ispred noćnog kluba u Splitu teško ozlijedili 23-godišnjaka.

Do tučnjave je navodno došlo jer je jedan od mladića iz društva u kojem je bila žrtva bio nametljiv i dosadan prema Marendićevoj kćeri koja je bila u klubu s bratom i drugim mladićima, a 17-godišnjak je skočio u obranu svoje sestre te se sukobio s napasnikom i tom je prilikom udaren. Redari su ih izbacili vani, ali su se nastavili tuči na cesti. Naposljetku je žrtva koja ostala ležati bez svijesti i razbijene lubanje, a ostali su se razbježali.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene