Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važno upozorenje

Povlači se omiljeni slatkiš: Za djecu može biti posebno opasan

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog neodobrenih aditiva povlači se još jedan proizvod.

Opozivaju se Speshow štapići od želea (Jelly straws), najbolje upotrijebiti do 25. listopada 2023., jer sadrže neodobrene aditive E407 i E410, izvijestio je u ponedjeljak Državni inspektorat RH.

Ti aditivi mogu utjecati na konzistenciju želea gdje se zbog tvrdoće proizvoda ne može isključiti rizik po zdravlje potrošača posebno djece (postoji mogućnost gušenja kod gutanja), stoji u priopćenju.

Dobavljač Speshow štapića od želea (Jelly straws) je poljska tvrtka Beagley Copperman z o.o., a u maloprodaji je dubrovačke tvrtke Osmi kontinent d.o.o.

Pročitajte i ovo Almica Domikulić Brojne intervencije u Splitu U Hrvatskoj velike vrućine, ali neki građani i dalje su neposlušni: "Stalno govorimo jedno te isto"

Pročitajte i ovo Ilustracija SIGURNOST I KVALITETA Znate li koja se hrana najčešće krivotvori? Neki namjerno zavaravaju kupce, a to ponekad završi i tragično

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) Europskog parlamenta i Vijeća od 16. prosinca 2008. o prehrambenim aditivima i Uredbom (EZ) Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene