Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasnik ne mari

Sinjani zgroženi kravama bez nadzora, reagirao i Bulj: "Što bih ih ja trebao odvesti svojoj kući i svaki dan ih musti?"

Aktualno Galerija Miro Bulj, gradonačelnik Sinja Miro Bulj, gradonačelnik Sinja Foto: DNEVNIK.hr Slavko Domazet, vlasnika životinja Slavko Domazet, vlasnika životinja Foto: DNEVNIK.hr Anka, Sinj Anka, Sinj Foto: DNEVNIK.hr Problem s kravama u Sinju - 5 Problem s kravama u Sinju - 5 Foto: DNEVNIK.hr +5 Mario Jurić, novinar Nove TV Galerija 1/10 >>
Sinjani su ponovno zgroženi zbog krava koje bez nadzora hodaju gradom. Građani tvrde i da su neuhranjene. Problem s kravama traje duže vrijeme i više puta smo o njemu izvještavali. Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je gdje je zapelo s rješavanjem ovoga slučaja.

Već nekoliko dana sinjski volonteri obilaze krave. "Neke krave koje vidimo su privezane, a neke ne. Problem s ovim kravama traje duže vrijeme, a zbog ovog slučaja na teren su više puta izlazili i veterinarski inspektori", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Krave su ugibale, neuhranjene tumarale, brstile grmove po ulicama Sinja. Protiv vlasnika dizani su optužni prijedlozi, a čak je dobio i više od 40 tisuća kuna poticaja. Jurič je kazao da su probali doći do vlasnika krava, ali bezuspješno. Ljudi kažu da nema ni mobitel.

Vlasnik Slavko Domazet u prosincu 2021. godine govorio je da nije prekršio nijedan zakon. "To sve je tralje go*ana od naroda meni napravilo! Ima ih koliko hoćeš, koliko meni treba", kazao je tada Domazet o životinjama.

Pročitajte i ovo Kristijan Pandek TRAŽE VEĆU CIJENU MLIJEKA Obrok koji daje svojim kravama košta kao jedan dobar ručak u zagrebačkom restoranu: "Bavljenje ovim poslom danas više nema smisla"

Gradonačelnik Miro Bulj našao je OPG koji bi ih preuzeo, ali krave imaju vlasnika i, tvrdi, to je ključan problem. "Ja upozoravam, vičem, pišem, šaljem komunalne redare. Šaljemo poštu na vlasnika krava, a on ne odgovara na nju jer je ne prima. Imamo županijsko povjerenstvo koje je dužno jer to ne može jedinica lokalne samouprave sama, nema ovlasti. Što bih ih ja trebao odvesti svojoj kući i svaki dan ih musti?" pita Bulj.

Pročitajte i ovo Krave/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 u tijeku istraživanje U Imotskom krađa krava na ispaši: Materijalna šteta veća od 50.000 kuna

Državni inspektorat u nedjelju za Dnevnik Nove TV kaže - životinje su dobrog zdravstvenog stanja. Gradu Sinju je, tvrde, naloženo da smjesti životinje. "Veterinarska inspekcija rekla je da su ove krave dobro ugojene i u najboljem zdravstvenom stanju. Vadili smo iz kanala krave, mrtve smo ih nalazili, ja sam ih nalazio. Ja sam napajao ove krave", napominje Bulj.

Ministarstvo poljoprivrede izradilo je tri milijuna kuna vrijedan Program potpore za zbrinjavanje napuštenih, izgubljenih i privremeno oduzetih domaćih životinja za 2022. Njime bi se sufinancirali troškovi zbrinjavanja. Grad Sinj, tvrde, nije poslao zahtjev za sudjelovanjem. Uskoro će biti objavljen novi Program, pa eto prilike.

 

Više o kravama u Sinju pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene