Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stup zdravstvene njege

Ravnatelj šokiran fotografijama pijanke u Općoj bolnici Zadar. Objasnio što će poduzeti

Aktualno Galerija OB Zadar OB Zadar Foto: Jure Miskovic/Cropix/Facebook Alkoholno piće, ilustracija Alkoholno piće, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Skandal u bolnici u Zadru, ilustracija - 1 Skandal u bolnici u Zadru, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Skandal u bolnici u Zadru, ilustracija - 2 Skandal u bolnici u Zadru, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Skandal u bolnici u Zadru, ilustracija - 3 Galerija 1/6 >>
Ravnatelj OB-a Zadar Željko Čulina i sam je, kaže, ostao neugodno iznenađen informacijama, a objasnio je i što će dalje poduzeti.

Nakon što je predsjednik SDP-a Zadarske županije Jure Zubčić objavio fotografije na kojima navodno medicinske sestre Opće bolnice Zadar tijekom radnog vremena ispijaju alkohol i fotografije objavljuju na društvenim mrežama, o slučaju se oglasio i ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Potvrdio Ured predsjednika Kraj drame oko VSOA-e: Milanović supotpisao odluku o čelniku, imenovani i novi časnici

"Nastavno na medijske objave koje se odnose na navodnu konzumaciju alkohola djelatnika Opće bolnice Zadar u prostorijama ustanove, želimo Vas izvijestiti da smo i sami neugodno iznenađeni viđenim. Opća bolnica Zadar u žurnom će roku provesti propisan postupak u svrhu utvrđenja svih činjenica i okolnosti navedenog događaja. Po završetku postupka primijenit će se odgovarajuće mjere. Svakako treba istaknuti da su medicinske sestre stup zdravstvene njege i cjelokupnog sustava te ovakav, nepromišljeni potez neće umanjiti njihovu važnost i doprinos u radu Opće bolnice Zadar", rekao je Željko Čulina za DNEVNIK.hr. 

Pročitajte i ovo Prizori poplavljenog područja Zaštićena hrvatska pasmina Poplava zarobila 150 konja sa ždrjebadi u Odranskom polju: "Do večeras će se svi podaviti. Nitko nam ne želi pomoći"

Alkohol konzumirale mlađe medicinske sestre

Kako neslužbeno doznaje reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš, alkohol u bolnici konzumirale su mlađe medicinske sestre u noćnoj smjeni i to bez posebnog povoda za slavlje.

Činjenica pak je da je uz bocu whiskeya i gina sada isplivao i politički duh iz boce. Jer fotografiju na Instagramu pronašao je lokalni SDP i zbog nje traži ostavku ravnatelja, ali i glavne sestre.

Reagirao nezavisni vijećnik

Na navode o događaju u OB-u Zadar reagirao je i zadarski nezavisni vijećnik Angelo Žilić koji je podržao medicinske sestre, a Juru Zubčića optužio da ovime prikuplja "jeftine političke bodove i to u vrijeme dok se šuška da je upravo Zubčić jedan od glavnih HDZ-ovih potrčka u županiji".

Žilić smatra kako medicinske sestre vrijedno rade te su najčešće za svoj posao potplaćene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pomogao mu pas Pijani muškarac fizički nasrnuo na obitelj: Nakon sukoba porazbijao im automobile

"Bez tih osoba medicinski sustav odavno bi doživio totalni kolaps. Te osobe vrijedno rade u krajnje katastrofalnim uvjetima, uz nedostatak kadrova, a najčešće su jako potplaćene. I ja dižem čašu u čast svim medicinskim sestrama i osoblju", rekao je Žilić.

Zgroženi u Udruzi za promicanje prava pacijenata

Zgroženi slučajem iz zadarske bolnice su i u Hrvatskoj udruzi za promicanje prava pacijenata.

"Radi se o krajnje neprofesionalnom i neetičnom ponašanju zdravstvenih djelatnika. Jedna ružna scena kojoj moramo svjedočiti i zaista se pitam koja je to poruka koja se šalje javnosti, na koji način se postupa jednoj ozbiljnoj zdravstenoj instituciji koja mora pružiti sigurnost svim pacijentima i kakvo je to ponašanje, što javnost iz toga može zaključiti u kakvim se rukama nalaze pacijenti koji su na tom odjelu", rekla je Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata za Dnevnik Nove TV.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene