Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pobjedi i porazu

Neki ga već nazivaju najboljim trenerom svih vremena: "Mislio sam da je to mjesto rezervirano za neke druge face"

Da je itko prije prvenstva u Katru rekao: "Igrat ćete polufinale", nema onoga tko to ne bi potpisao. Ludilo i euforija nisu splasnuli ni nakon utakmice s Argentinom. Čeka nas sve još minimalno 90 minuta s Marokom. I borba za svjetsku broncu. Svi, i poznavatelji i laici, tvrde isto - ovo je čudo! I kako god završilo - na sve njih moramo biti ponosni.

Pripreme za nedjeljni doček na središnjem trgu u Zagrebu traju danima. Advent je tako morao, makar na neko vrijeme - ustupiti svoje mjesto za kraljeve šoka i strepnje. One koji su nam unatoč tome donijeli puno više onoga što nam je trebalo - malo dobre atmosfere, koja će makar na trenutak zamaskirati probleme svakodnevice. Priču o ludilu koje nas prati tjednima donosi reporterka Provjerenog Sara Duvnjak.

"Lijepo je vidjeti da je cijeli narod, cijela država uz tebe i da smo svi zajedno u ovakvim trenucima na ovako velikom natjecanju. Nama kao igračima puno znači vidjeti, živjeti i osjetiti tu podršku", rekao je Lovro Majer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU VELIKA FOTOGALERIJA Glave gore, Vatreni: U Zagrebu nakon poraza tuga, ali i ponos, baklje i vatromet

Kako bi rekla jedna navijačka, "da smo kao jedno mi, u porazu i pobjedi". A hrvatska je reprezentacija uz sve uspone i padove na ovom SP-u potvrdila svoje članstvo u elitnom društvu zemalja i stala uz bok velikom Brazilu, Francuskoj i Nizozemskoj prema broju mundijalskih polufinala u 25 godina!

Hrvatskoj je ovo šesti po redu nastup na SP-u od osamostaljenja. Najbolje rezultate izborila je 1998. godine u Francuskoj s broncom te 2018. u Rusiji sa srebrom. Zemlja za koju pola svijeta gotovo pa nikada nije ni čulo. Zemlja s manje od četiri milijuna stanovnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEŠKO SE ČEKA VEČER Uklanja se Advent na Trgu bana Jelačića, sprema se gledanje utakmice: Čekaju se detalji dočeka Vatrenih

Branko Ivanković, bivši trener Dinama, na ovo gleda kao na povijesni rezultat hrvatske nogometne reprezentacije.

"Isto ono što mene kao trenera fascinira jest da smo mi napravili i smjenu generacija, da je od posljednjeg prvenstva u Rusiji ostalo svega osam igrača. Znači, i taj kontinuitet igrački i rezultat je čudesan, čudnovat i teško je objasniti svima."

Iznenađen je time i sam Zlatko Dalić, kojeg neki već nazivaju najboljim trenerom svih vremena.

"Ja tad nisam mogao ni zamisliti da će doći do ove situacije, da ću ja kao izbornik Hrvatske biti na dva svjetska prvenstva, da ću ja kao izbornik voditi Hrvatsku u finalu i evo, sad, u polufinalu. Ja sam mislio da je to mjesto rezervirano za neke face druge, da nije baš za mene", skromno je rekao naš izbornik. 

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene