Obavijesti Video Pretražite Navigacija
lokalni kontekst

Prosvjedna akcija u solidarnosti s pokretom Black Lives Matter sutra i u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U solidarnosti s pokretom Black Lives Matter sutra se u Zagrebu organizira prosvjedna akcija kojoj je cilj skrenuti pozornost i na lokalni kontekst.

Inicijativa protiv policijskog nasilja i rasizma sutra, 9. lipnja, organizira prosvjednu akciju u solidarnosti s pokretom Black Lives Matter na Trgu žrtava fašizma u 18 sati.

Pročitajte i ovo Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada Praznik rada na Maksimiru Besplatni grah i štrukle FOTO Tisuće ljudi u Maksimiru: Pogledajte kako Zagrepčani slave Međunarodni praznik rada

"Cilj akcije je iskazati solidarnost s pokretom Black Lives Matter u SAD-u i tamošnjim prosvjedima protiv sustavnog policijskog nasilja, ali i skrenuti pozornost na lokalni kontekst", piše u najavi na portalu VoxFeminae

Inače, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman danas je ustvrdio kako je "Hrvatska demokratska država s razvijenim najvišim standardima i očito nema razloga ili osnove da bi se prosvjedi održali ovdje, što na neki način sugerira činjenicu da je hrvatsko društvo tolerantno i podržava ljudska prava i vladavinu prava".

Prosvjedi protiv sustavne diskriminacije, rasizma i policijske brutalnosti nakon ubojstva Georgea Floyda iz SAD-a su se proširili cijelim svijetom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene