Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MIRKO GRBEŠIĆ

Preminuo jedan od najbogatijih Hrvata i vlasnik nekih od najpoznatijih domaćih tvrtki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 62. godini nakon teške bolesti u Mostaru je preminuo Mirko Grbešić, vlasnik Saponije, Koestlina, Kandita i niza kompanija u Hrvatskoj i BiH.

Mirko Grbešić je u ponedjeljak prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru nakon što mu se stanje pogoršalo, a u utorak je preminuo, potvrdili su iz te zdravstvene ustanove.

Bio je vlasnik Brodomerkura, Saponije, Koestlina, Kandita, tržnog centra Mepas Malla u Mostaru, prodajnog centra SMT i niza drugih kompanija.

Njegov poslovni uspjeh vezuje se uz trgovinu. Tijekom 1998. godine kupio je osječku Saponiju, a zatim i bjelovarski Koestlin, te Kandit iz Osijeka i Marasku koju je prošle godine prodao Stanić grupi.

Pročitajte i ovo Novac - 3 INFORMER DONOSI Imate li 150.000 kuna na računu? To je prosjek financijskog bogatstva Hrvata, a nije ni pribrojeno - ono najvrjednije
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna predviđa se daljnji rast Unatoč krizi porastao broj superbogatih: Pogledajte gdje ih ima najviše

Bio je poznat i kao humanitarac, a podupirao je i brojne sportske klubove u BiH i Hrvatskoj te ga se smatralo jednim od najbogatijih Hrvata.




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene