Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Plenković otkrio što će se dogoditi na sastanku s Bandićem u ponedjeljak: "Neće biti ucjena, mi smo otvoreni za sve"

Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković (Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Dnevnik.hr) +0 Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/4 >>
O temama za sastanak s Milanom Bandićem u ponedjeljak, ekskluzivno za Dnevnik Nove TV govorio je premijer Andrej Plenković. Premijer je odgovorio na pitanje jesu li ti odnosi po principu ruka ruku mije, pa će Bandiću glatko proći zahtjevi za stotinama milijuna kuna za njegove megalomanske projekte?

U svjetlu trzavica s HNS-om oko štrajka i tanašne parlamentarne većine, Bandićeve ruke u Saboru itekako su premijeru važne.

Pročitajte i ovo Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..." Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

Plenković je danas izašao nasmijan sa sastanka u HDZ-u. Kaže da je danas bio radni sastanak kao mnogi drugi. U ponedjeljak ga očekuje onaj s Milanom Bandićem no, kaže, neće biti ucjena.

Na pitanje uvjetuje li Bandić opet podršku vladi, premijer odgovora: "Ne, normalan, konstruktivan sastanak oko zajedničkih projekata za razvoj grada i dobrobit Zagrepčana".

Na pitanje je li u tim projektima i Dinamov stadion, premijer odgovara  da u ovom dnevnom redu za sada nije, ali će, kaže, razgovarati.

"Mi smo otvoreni za sve što unaprijeđuje infrastrukturu Zagreba", napominje premijer.

Otvoreni za sve - jer Milan Bandić već je uvjetovao podršku. Tražio je tako veće plaće za profesore. Sredinom listopada rekao je ili će se povećati plaće nastavnicima 6% ili neće biti ove vlade. Pozvao je tada premijera da "bude državnik", a za nerad je pak prozvao ministricu Divjak.

Nakon toga umjesto većih plaća profesorima, njegov jedini uvjet postaju projekti. Na pitanje podržava li proračun, prije nekoliko dana odgovorio je ovako:

"Imamo sastanak s premijerom na projektima Zagreba, od zajedničkih interesa za Zagreb i Hrvatsku. Nakon toga ću biti nešto pametniji", rekao je Bandić.

Sada bi se na popisu projekata mogao naći i stadion na Maksimiru.

Milan Bandić već se sastao s predstavnicima Dinama, a raspravljali su o novom stadionu na mjestu dosadašnjeg, s pomoćnim terenima i atletskom stazom. Troškovi još nisu poznati.

Iz oporbe kažu - niti jedan od projekata s liste Bandićevih uvjeta nije ostvaren.

"Jedino što gradonačelnika zanima je da se usvoji GUP da može tu i dalje tjerati biznise, a da premijer Plenković ima stabilnu većinu kako bi držao svoju fotelju", smatra predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.

Među projektima na kojima je Bandić do sada tražio suradnju su Dječja bolnica u Blatu, Imunološki zavod, niskopodni tramvaji, tračnička veza do zračne luke, Zagreb na Savi, zajedno vrijedni više od dvije milijarde kuna.

No tu očito još ima prostora, dokle god je - suradnja na obostranu korist.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene