Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Interaktivna karta

Objavljeni detaljni rezultati predsjedničkih izbora: Pogledajte kako su glasali vaši susjedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na drugom krugu predsjedničkih izbora Zoran Milanović je pobijedio Kolindu Grabar-Kitarović i tako postao peti predsjednik Republike Hrvatske. Na interaktivnoj karti Državnog izbornog povjerenstva sada možete provjeriti kako su glasali vaši susjedi.

Državno izborno povjerenstvo objavilo je detaljne rezultate drugog kruga predsjedničkih izbora u na kojima je pobijedio Zoran Milanović sa 104.901 glasom prednosti pred Kolindom Grabar-Kitarović

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović stigli na sučeljavanje Nove TV pogledajte video Otkrili strategije: Grabar-Kitarović i Milanović stigli na finalno sučeljavanje predsjedničkih kandidata na Novoj TV Slika nije dostupna uoči drugog kruga Šok na kraju sučeljavanja: Grabar-Kitarović otkrila sadržaj SMS-a koji joj je Milanović navodno poslao kad se sastavljala Vlada - ''Išao je na moj ego''

Zanimljivo je da Grabar-Kitarović nije pomoglo niti to što je svoj završni veliki skup, koji je održan u petak popodne u sportskoj dvorani zagrebačkog naselja Novi Jelkovec nije pomoglo da nadjača svog suparnika. 

Riječ je o naselju koje se kolokvijalno naziva Bandićevim s obzirom da su stanovi u njemu prodavani i dijeljeni po tzv. zagrebačkom modelu. Cijena stanova za kupce bila je veća od cijene po kojoj su se prodavali stanovi iz sustava društveno poticane stanogradnje (POS), a razlika u cijeni iskorištena je za financiranje stanova koje je Grad Zagreb podijelio socijalno ugroženim obiteljima. 

U tom je naselju u prvom krugu pobjedu odnio Miroslav Škoro sa 903 osvojena glasa. Milanović je tada osvojio 637, a Grabar-Kitarović 480 glasova.

I to je bio jedan od razloga zbog kojih je stožer Grabar-Kitarović upravo to naselje odabralo za svoj završni skup, a tada ju je došao podržati cijeli stranački vrh predvođen Andrejom Plenkovićem. Bio je tu i sam gradonačelnik Milan Bandić, no ni to nije pomoglo. Naprotiv. 

U drugom krugu Grabar-Kitarović je u Novoj Jelkovcu osvojila 1434 glasa, no Milanović je ipak bio bolji s osvojena 1493 glasa.

Kako su glasali vaši susjedi možete pogledati u interaktivnoj karti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene