Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminuo u bolnici

Pijani vozač usmrtio osnivača popularne grupe na Facebooku: "Strašno je teško zamisliti da više neće biti njegovih inspirativnih postova..."

Vinko Coce
Vinko Coce Foto: Facebook/Vinko Coce
Od ozljeda zadobivenih u naletu automobila u utorak navečer na zagrebačkoj Peščenici preminuo je 55-godišnji Vinko Coce, osnivač poznate Facebook grupe "Osamdesete u Zagrebu".

Vozač koji je pregazio i usmrtio pješaka na zagrebačkoj Peščenici u utorak navečer, bio je pijan. Zagrebačka policija je objavila da je u krvi vozača otkriveno 1,89 promila alkohola. 

Pješak koji je smrtno stradao u toj nesreći je Vinko Coce, koji je bio poznat kao osnivač Facebook grupe "Osamdesete u Zagrebu" koja broji oko 45.000 članova i koja ima desetak objava dnevno. Grupa koju je osnovao i vodio okupljala je ljubitelje Zagreba kakav je nekad bio. Potaknuo je mnogo akcija i tuluma, ali i sačuvao dio zagrabačke povijesti od zaborava.

Mnogi prijatelji se na Facebooku opraštaju od Coce. "Prvi puta mi fali riječi u životu, ali ono što ti mogu reći nisi išao malen ispod zvijezda i ostavio si iza sebe puno toga. Zagreb je dobio novog čuvara, onog nebeskog, onog ponosnog, onog gordog i prkositog. Lijepo spavaj i sanjaj dragi Vinko", napisao je njegov shrvani prijatelj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragedija u Beogradu Trogodišnje dijete palo sa sedmog kata nebodera, preminulo u bolnici: "Čuli smo vrisku i vidjeli ženu koja je čupala kosu..."

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Valpovu - 4 Auti smrskani FOTO Strašne scene u Valpovu: U sudaru dva auta poginuo muškarac, dvije osobe ozlijeđene

"Iskren do bola, upućen, obrazovan, erudit, sanjar, emotivac, čuvar naše bolje prošlosti, dobronamjeran, spreman prenijeti istu tu bolju prošlost mnogima koji su se puno kasnije rodili.

Osim što ne mogu vjerovati da ga više nema, strašno je teško zamisliti da više neće biti njegovih inspirativnih postova, fotografija, rijetke dokumentacije i pregršt korisnih informacija koje odgajaju generacije u onom iskonskom, izvornom zagrebačkom duhu", podijelio je svoju bol njegov drugi prijatelj.

Nakon nesreće 55-godišnjak je prevezen u bolnicu gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo, zaključili su objavu iz zagrebačke policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene