Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europolova kampanja

Objavili listu najtraženijih bjegunaca u Europi, među njima i Hrvat: Već 10 godina izmiče zatvorskoj kazni na koju je osuđen zbog silovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među najtraženijim seksualnim prijestupnicima u Europi koji su u bijegu od kazne nalazi se i 53-godišnji hrvatski državljanin Mirko Drašković.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako 19 zemalja u Europi, među kojima i Hrvatska, sudjeluje u kampanji Europola kako bi se javnost uključila u pronalaženje nekih od najopasnijih seksualnih prijestupnika.

Pročitajte i ovo HDZ putem Facebooka traži ispriku Nakon optužbi o plaćenim oglasima HDZ opleo po Možemo!: "Nisu nam se ispričali, među tim proturazvojnim ljevičarima vlada duh prošlosti" Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

Osamnaest bjegunaca koji su osumnjičeni ili osuđeni za počinjenje seksualnih prijestupa odabrani su i istaknuti na web-stranici najtraženijih bjegunaca u Europi, EU Most Wanted Fugitives.

Među njima je i 53-godišnji hrvatski državljanin Mirko Drašković, za kojeg je izdan europski uhidbeni nalog. Drašković je osuđen na zatvorsku kaznu zbog silovanja, no u bijegu je od 2010. godine.

Iz MUP-a poručuju kako će u sklopu kampanje tijela za provedbu zakona tijekom iduća četiri tjedna online i na društvenim mrežama objavljivati fotografije 18 najtraženijih bjegunaca.

Ako ih prepoznate, svaka informacija može se poslati anonimno putem web-stranice eumostwanted.eu te će biti izravno proslijeđena nacionalnim istražiteljima koji tragaju za bjeguncem, ističu iz MUP-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene