Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra će se i natjecati

Oni ne poznaju granice: Ni invaliditet ih nije spriječio da se bave onim što vole - wakeboardingom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već 11. godinu za redom u Puntu na otoku Krku održava se Handy cup, odnosno natjecanje u wakeboardu za osobe s invaliditetom. Natjecatelja, koji dolaze iz cijele Europe, iz godine u godinu sve je više, jer znaju da ih uz srdačan doček i obilje adrenalina na Krku čeka i sjajna zabava.

Bravura za bravurom i sve izgleda tako lako. Nevjerojatno je što se Emanuele wakeboardom bavi tek godinu dana. 'Počeo sam upravo ovdje na Krku prošle godine. Organizatori su me pozvali na tečaj i odmah sam se zaljubio u taj sport i mnogo mu se posvetio', kazao je Emanuele Pagnini, natjecatelj iz Italije.

Pročitajte i ovo PR oglas Završen prvi krug natjecanja METRO Junior Top Chef Slika nije dostupna Došli i otišli... Misterij u Splitu: Nestala cijela reprezentacija Azerbajdžana

Prije svega paraolimpijac u skijaškom spustu, Emanuele je odavno odlučio da za njega granice ne postoje. Bez sporta ne može ni Gracijano Turčinović. 'Ja sam paraolimpijac iz Londona gdje sam nastupao u handybikeu tako da je ovo za mene jako, jako super ovdje doći i nekako se zabaviti', kazao je.

>> Marina, Nikolina i Tanja dokaz su da i osobe s invaliditetom mogu uspjeti!

Philippe je na Krku od prvoga izdanja ovoga natjecanja prije 11 godina. Susreti poput ovoga, kaže, jako su važni. 'Baviti se sportom za osobe s invaliditetom je nužno jer sprečava naše tijelo od propadanja, ali i mijenja način razmišljanja. Pozitivniji smo', kazao je Philippe Turchet, natjecatelj iz Francuske.

Ovaj je adrenalinski sport sve popularniji pa se ove godine uz Handy cup po prvi puta održava i međunarodno natjecanje u wakeboardu i wake skateu. 'Možda dođem do postolja, to bi bilo sjajno. Dobar sam trening odradio', kazao je Stefan Lepwhol, natjecatelj iz Austrije.

Stefan najbolje zna koliko je wakeboard zahtjevan pa za svoje kolege s invaliditetom ima samo rijeći divljenja. 'To što rade je jednostavno sjajno. Mnogo im je teže nego nama jer sve moraju raditi rukama. Ne mogu ni zamisliti kako im to uspijeva. Zaista su sjajni', kazao je Lepwhol.

Pravo je natjecanje tek sutra, ali ionako su svi već pobijedili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene