Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putuju kuda požele

Odmor na 4 kotača: Kampiranje sve popularnije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve veći broj turista godišnji odmor provodi na 4 kotača. Recept je jednostavan, putuju gdje god požele i mogu uživati u udobnim i kvalitetno opremljenim prostorijama.

Prava ljetna vreva vlada u kampovima diljem Jadrana. Opuštena atmosfera i ljetovanje na kotačima turistima itekako odgovaraju. Njemačka obitelj ljetuje u kampu već 30 godina. Na svoju putujuću vilu posebno su ponosni. 'Cijena se kreće od 200 do 300, pa čak i 400 tisuća eura, a vrijednost moje kamp-kućice je iznad 150 tisuća eura', kaže Ewald, iz Njemačke.

Pročitajte i ovo Ilegalni kamp Donji Svilaj Četvorica uhićenih FOTO U improviziranom migrantskom kampu uz Savu pronađeno oružje: Trebalo je završiti u Hrvatskoj Građenje kampa Ispitani svi svjedoci Afera kampovi: I bivša službenica Neda Livljanić puštena iz istražnog zatvora

Za tu vrijednost osigurana je najbolja oprema na tržištu. Prostorije su opremljene svim potrebnim za luksuzan odmor. Na drugačiji oblik smještaja mnogi niti ne pomišljaju. 'Cijelo vrijeme ste vani, možete sve vidjeti i uživati u prirodi', objašnjavaju.

Onih koji preferiraju kampiranje u Hrvatskoj je sve više. 'U kampovima Hrvatske porast je 5,2 posto, s tim da su rezultati nešto bolji u većim kampovima, kvalitetnijim kampovima i sjevernije, dok su u južnim kampovima i manjim kampovima rezultati nešto lošiji', kaže Veljko Ostojić, predsjednik Kamping udruženja Hrvatske.

Razvoju kamping turizma u prilog ide i povećano zanimanje gostiju veće platežne moći. Sama strategija bazirana je na prepoznatljivosti. 'Postoji i veliki potencijal u nekim netipičnim kamping destinacijama, međutim mislimo da ćemo se mi i dalje, barem u sljedećih, kratki rok, sljedećih 5 godina orijentirati na takozvana tradicionalna kamping tržišta', dodaje Ostojić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene