Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi biti ministar

Tušek na nastavku snimke govori o Vladi: ''Ima tu sva, kaj bi ih pol odmah prebrisal''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je javnost uzdrmala snimka objavljena u utorak, a na kojoj je dio razgovora Žarka Tušeka, saborskog zastupnika HDZ-a, i vijećnika Viktora Šimunića danas je objavljen nastavak na kojem Tušek malo detaljnije govori o svojim željama za nepredovanje u stranci, ali i onoj da postane ministar. ''Mislim da je sada vrijeme za tu tekmu'', kaže Tušek.

Snimka objavljena u javnosti u utorak, a objavio ju je portal 24 sata, podigla je veliku prašinu i razvila polemike radi li se na njoj o pokušaju trgovine utjecajem, tko je koga naveo na sastanak te je li Viktor Šimunić uopće smio snimati sastanak. Portal navodi kako snimka traje sat vremena, a u javnost je do sada dospjelo svega nekoliko minuta. 

Na novoj snimci, nastavku koji je danas objavljen, Žarko Tušek govori o svojim ambicijama unutar stranke, ali i Vlade. Navodi kako ne želi biti župan, nego ili politički tajnik HDZ-a ili ministar ''ako mu se potrefi ministarstvo koje mu paše''.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković "Ispao je naivan" Plenković o aferi Žarka Tušeka: "To je jedna gruba politička pogreška. Radari u kletima ne funkcioniraju"

Tušek je Šimuniću predložio da otvori treću političku opciju u županiji kako bi mogao pomoći HDZ-u da lakše zavlada toj županijom. ''SDP ima svoje birače. HDZ ima svoje, jedino gdje bi ti mogao ući su ovi koji su neopredijeljeni.''

''Ne tražim ja da budem bog i batina svemira, nego hoću svojim suportom kroz državne odnose, sa svojim privatnim odnosima koje imam s dijelom Vlade i ministrima, za koje mislim da su stvarno dobri ministri, ima tu i ministara kaj bi ih pol odmah prebrisal, ali s onim koji su dobri frendovi hoću pomoći ovom kraju. Nemrem pomoći, jeba ti pas glavu, kad župan sve koči. Treći put može biti jako moćen, a jedini koji ga može isterat si ti'', objašnjava Tušek, koji smatra da bi županiji bilo znatno bolje s HDZ-om na vlasti.

Tušek spominje i dogovore koji su mogući ako Šimunić prihvati suradnju te da se u tom slučaju može sjesti ''u tajnosti''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dan sjećanja na holokaust Milanović komentirao aferu Tušek: "To je jadno, to je bijedno. Ali ja tu ne vidim kazneno djelo. Branit ću prava političara da budu budale"

Podsjetimo, Viktor Šimunić, nezavisni vijećnik Oroslavja, odazvao se pozivu USKOK-a u kojem je predao snimku razgovora s HDZ-ovim Žarkom Tušekom i Emilom Gredičakom, tamošnjim gradonačelnikom.

Tušek nije osporavao autentičnost snimke, ali tvrdi kako nije pokušavao trgovati utjecajem te osporava način na koji se snimka tumači u javnosti. Poručio je kako je sve karikirao te dodao da se ne boji istrage.

Premijer Plenković u utorak je komentirao kako na snimci ne vidi kazneno djelo te da Tušek i sam jasno daje do znanja da karikira, ali da mu je ''čudno kako se on tako iskusan doveo u situaciju da uopće sudjeluje na ovakvom sastanku''.

Da ne vidi kazneno djelo na objavljenoj snimci, rekao je u srijedu i predsjednik Milanović. "To je anticipirana trgovina utjecajem, pro futuro. U smislu stvaranja neke koalicije. No dobro je da javnost to vidi, da vidi kakvim se metodama služe političke stranke, što nude, koje intencije imaju. Recimo, ova ideja da se formira nekakva kljasta lista koja će onda nekome nanijeti štete, to je naprosto zlo u politici", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene