Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizaran razlog

Novorođenčad bez zdravstvenih iskaznica: ''Živimo u apsurdnoj državi''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HZZO već neko vrijeme ne dostavlja nove zdravstvene iskaznice. To su primijetili novopečeni roditelji koji i dalje čekaju na iskaznice za svoju djecu. Iz HZZO-a su nam odgovorili o čemu je riječ.

Prije dva mjeseca Maja je rodila Lukasa. Odmah je obavila svu potrebnu dokumentaciju za njegovu prijavu. Među ostalim, zatražila je i zdravstvenu iskaznicu. No, iskaznice i dalje nema.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže ispunu obećanja Koordinacija hrvatske obiteljske medicine odgovorila na tvrdnje HZZO-a: "U vrijeme digitalizacije ne vidimo razlog za papirnate doznake" Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

„I onda sam išla nazvati baš HZZO poslije da vidim. Pitala sam ih - šta, gdje je stalo, zašto nismo dobili? Mislila sam da se možda zagubilo u pošti. Ali, na kraju su mi rekli da od trećeg mjeseca ne štampaju zdravstvene",  kaže Maja iz Zagreba.

"Razlog nije u nedostatku novca"

Nenad Korkut iz HZZO-a poručuje kako im je nestalo plastike te da razlog nije nedostatak novca.

"Imali smo jedan kontigent starih iskaznica. Znate onu priču da nam se mijenjao logo i da se tu bilo nešto usporilo oko toga. Međutim, odlučili smo da ćemo ipak zadržati stare iskaznice, pa moramo naručiti nove plastike", kaže Korkut.

Zbog dogovora oko loga, proizvodnja iskaznica tako već duže vrijeme trpi. A s njom i mladi roditelji.

"Živimo u apsurdnoj državi"

"Živimo u apsurdnoj državi, pa smo na sve spremni. Pa i na to da nema plastike već dva mjeseca za zdravstvene za novorođenčad!“, kaže Maja.

Iz HZZO-a mole za strpljenje dok ne nabave nove plastike. Poručuju kako s potvrdom koju su roditelji dobili mogu normalno voditi dijete pedijatru. Dok se jednom u poštanskom sandučiću ne pojave nove stare zdravstvene iskaznice.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene