Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekološka katastrofa

Hoće li u Osijeku pasti kiša ili će se vjetar smiriti? Meteorolog donosi prognozu

Zazivali kišu i prestanak jakog vjetra. No, dogodilo se upravo suprotno. Vjetar je bio jak, a kiše nije bilo. Meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić ima analizu i prognozu vremena za Osijek.

"Vrlo vjetrovita srijeda u Slavoniji. Riječ je o specifičnoj situaciji. Malo sjevernije od Hrvatske premješta se jedna hladna fronta koja je prilično suha. Rezultat je vjetrovito vrijeme, gotovo bez kiše", poručio je Nikola Vikić-Topić, meteorolog Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Dim zbog požara u Osijeku - 1 Preporuka da ne izlaze Osječki gradonačelnik Radić: "Uputit ćemo Vladi apel da se proglasi stanje ekološke katastrofe za Osječko-baranjsku županiju"

"U Osijeku je u srijedu najjače puhalo između 10 i 12 sati - sjeverozapadni vjetar brzinom 50-55 kilometara na sat. Pri tome je relativna vlažnost zraka bila samo 40 posto i bilo je sunčano, bez kiše, što je najgori vremenski scenarij tijekom požara", istaknuo je. 

"Prognoza za srijedu u noć i četvrtak ipak ukazuje na povoljnije prilike. Najvažnije je da će vjetar slabjeti. Sad puše 20-ak kilometara na sat. Oko ponoći će, vidimo, puhati 10-15, a ujutro najviše pet kilometara na sat", izjavio je meteorolog. 

Pročitajte i ovo Mato Lukić, načelnik Stožera civilne zaštite Požar u Osijeku Šef županijskog stožera otkrio najnovije informacije o stanju na požarištu i teško ozlijeđenom vatrogascu: "Očekujemo da istraga krene što prije"

"I dalje to ostaju sjeverni smjerovi što znači da će nositi dim prema jugu. Postoji i mala mogućnost za kraću, prolaznu kišu, ponajprije u večernjim satima, do ponoći. Ta bi kiša, naravno, bila više nego dobro došla, no ne treba se previše na nju oslanjati jer je riječ o maloj vjerojatnosti za malu količinu. U četvrtak će prijepodne vjetar ponovno malo ojačati, no neće biti niti blizu jak kao u srijedu", zaključio je Vikić-Topić. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene