Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došli i otišli...

Misterij u Splitu: Nestala cijela reprezentacija Azerbajdžana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Split je zbog europskog prvenstva stigla reprezentacija dizača utega iz Azerbajdžana. U Split su stigli, javili se u hotel, a potom im se izgubio svaki trag - na natjecanju se nisu pojavili.

Organizatori važnog natjecanja koje promovira sport, ali i Hrvatsku kažu kako o razlozima Azerbejdžanaca ne znaju ništa. 

Pročitajte i ovo Natjecanje mladih robotičara - 2 natjecanje na FER-u Okupili se mladi robotičari, šalju i važnu poruku: "Širite vidike, možda ćete saznati nešto što volite. Uljepšat će vam život" PR oglas Završen prvi krug natjecanja METRO Junior Top Chef

Pet dizača utega iz Azerbajdžana po najavi je stiglo u Split u dogovoreni hotel. Ali vrlo brzo hotel su bez riječi napustili.

"Ne znamo stvarno ništa. Došli i otišli. Nisu ni uplatili kotizaciju" kaže Boris Čavka, izbornik reprezentacije dizača utega Hrvatske.

Organizatori Europskog natjecanja u dizanju utega nisu oduševljeni ovom temom. Godinama se trude natjecanje pripremiti savršeno, a sada ih se gleda kroz ovaj događaj. I domaći natjecatelji ističu da na bolje organiziranom natjecanju nisu bili.

Špekulira se da bi nagli odlazak mogao imati veze s objavom rezultata Svjetske antidopinške agencije o tome da su neki sportaši iz Azerbajđana na jednom ranijem natjecanju imali problem s dopingom. Naši ističu da su apsolutno čisti i da doping ne dolazi u obzir.

"Uvelo se da se nakon natjecanja uzima krv i urin, tako već postoji popis" kaže Mihaela Kruljac, hrvatska prvakinja u dizanju utega.

Azerbajđanci koji su bez objašnjenja i isprika nestali izgleda imaju neki nesportski problem. Njihov let i troškove podmirio je Sportski savez Azerbajđana.

U svibnju se održava natjecanje dizača u Azerbajđanu.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene