Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglas

Završen prvi krug natjecanja METRO Junior Top Chef

PR
PR Foto: PR
Odabrano deset mladih kuharskih nada koji nastavljaju svoj put u natjecanju

METRO Hrvatska ponovno je pokrenuo projekt METRO Junior Top Chef s ciljem osnaživanja kuharske profesije u Hrvatskoj u sklopu kojeg budući kuhari imaju priliku pokazati svoja znanja, upoznati nove trendove u gastronomiji i kulinarstvu te na taj način dodatno razvijati svoju karijeru.

PR PR (Foto: PR)

U projektu sudjeluje pet srednjih škola koje su ujedno i Regionalni centri za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu - Srednja škola Zabok, Turističko-ugostiteljska škola Split, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Ugostiteljska škola Opatija te Turistička te Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.

“METRO se tijekom više od dvadeset godina poslovanja na hrvatskom tržištu pozicionirao kao lider na HoReCa tržištu. Suradnja s velikim brojem restorana i hotela omogućuje nam duboki uvid u potrebe i izazove s kojima se taj sektor susreće, a jedan od ključnih je nedostatak kvalitetne i kvalificirane radne snage. Zbog toga smo projektom METRO Junior Top Chef odlučili doprinijeti osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj”, izjavio je Igor Kotaran, direktor marketinga METRO Hrvatska.

PR PR (Foto: PR)

Svaki Regionalni centar je pozvan da nominira po pet učenika završenog razreda kuharskog usmjerenja te je njih 25 imalo priliku pokazati svoja znanja i kreativnost te međusobno odmjeriti kuharske sposobnosti u sučeljavanjima koja su se održali u vrhunskim kuhinjama Veleučilišta Aspira u Zagrebu i Splitu.

PR PR (Foto: PR)

Kandidati su u prvom krugu natjecanja dobili jednaki set namirnica od kojih su trebali napraviti rižoto i omlet kako bi na tim osnovnim jelima pokazali svoje kompetencije. Nakon toga, svaki je mladi kuhar pristupio teorijskom dijelu ispita kako bi se ocijenilo opće poznavanje kulinarskih tehnika i motiviranost za sudjelovanje u projektu. Stručnom žiriju koji čine Katarina Vrenc, chefica bistroa Sopal, Tibor Valinčić, chef restorana Dubravkin put, Robert Ripli, predsjednik Kluba Gastronomada, Gordan Zečić, urednik Dobre hrane, predstavnik METRO-a,a a u Splitu su im se pridružili i Sandra i Dane Tahirović vlasnici i chefovi restorana Zora bila. Žiri je na temelju rezultata teorijskog dijela ispita i ocjene okusa, kreativnosti i tehničke izvedbe dvaju jela koje su kandidati pripremali, odabrao 10 natjecatelja koji će pristupiti drugom krugu natjecanja.

PR PR (Foto: PR)

Drugi krug održat će se tijekom ožujka, a finale i proglašenje pobjednika u svibnju. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade – mogućnost usavršavanja i stažiranja kod Alejandra Serrana, najmlađeg chefa s MICHELINOVOM zvjezdicom u Španjolskoj, edukacija u Gastronometro centru, jedinstvenom ekosistemu turske ugostiteljske industrije te obavljanje stručne prakse kod Tibora Valinčića, chefa restorana Dubravkin put.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene