Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Snima' i mlade djevojke

BJELORUSKI TERMINATOR Sa 64 godine diže 290 kilograma i smije se mlađima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mihael ima 64 godine, formu vrhunskog atlete i nedavno je još jednom postao otac. On definitivno nije prosječan stariji gospodin.

Bjelorus Mihael, koji je već debelo zakoračio u svoje šezdesete godine, aktivni je dizač utega i još uvijek sudjeluje u natjecanjima dizanja utega. On je vlasnik nekoliko svjetskih rekorda u dizanju utega.

Pročitajte i ovo Ihar Lednik Smrt aktivista Nova žrtva represije u Bjelorusiji: Politički zatvorenik Lednik preminuo u pritvoru Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko Ekstremne mjere Ekstremna mjera za ekstremne situacije: Diktator donio zakon kakav je imala Jugoslavija prije više od 100 godina

Mihael za sebe kaže da je najači čovjek na svijetu u kategoriji svoje dobi, a njegova supruga nedavno mu je rodila i novo dijete, prenosi English Russia.

NJegova dvorana za trening ne izgleda na bogzna što, ali Mihael kaže da to nema veze s nnjegovom formom i da to ne utječe na njegove performanse.

"To nije najbolja dvorana. Ipak, željezo je željezo i možeš ga pumpati! Možeš izgraditi palaču oko dvorane ali nećeš uspjeti vježbati u njoj. Nema veze koliko je tvoja dvorana lijepa", kaže vremešni bjeloruski snagator.

Ogledala je u svoju dvoranu donio iz Njemačke, gdje je služio kao sovjetski voojnik prije 30 godina. Većinu opreme za je izradio sam ili su mu u tome pomogli drugi. on se za zagrijavanje poigrava s utegom od 110 kilograma te kuglom od 140 kilograma.

U takozvanom "deadliftu", Mihael može podići nevjerojatnih 300 kilograma ili više, tvrdi. Primjerice, on je 2013. godine pobijedio na WPA Powerlifting natjecanju u kategoriji veterana. Rekord je dotad bilo 245 kilograma. On je počeo s 250, da bi odmah nakon toga podigao težinu na 280 kilograma.

Tad ga je izazvao i mlađi natjecatelj, koji nije uspio podići 292 kilograma pa mu je ovaj čelični Bjelorus uzvratio podizanjem 290 kilograma - i to uspješno!

Kad ga je novinar jednom upitao što mu to sve treba u šezdesetim godinama života, Mihael mu je rekao da mu to daje osjećaj kao da stoji iznad svih, odnosno osjećaj moći.

"Nikad nisam rekao da sam najjači čovjek u svojoj dobi, ali nisam niti upoznao nekog tko me može pobijediti! Putovao sam puno i vidio mnoge atlete, ali ne, nitko mi nije bio ni blizu", rekao je Mihael.

Trenirati je počeo s 14 godina, a jednom prilikom je na ramenima nosio komad željezničke tračnice s ukupno 300 kilograma tereta te tako hodao uokolo kako bi zabavio promatrače. Sve je to bilo prije nego što je navršio 22 godine života, kad se prijavio u sovjetsku vojsku.

Još jednom je postao otac s 59 godina, a danas svoju djecu vježba u dvorani. "Osjećam se kao da mi je 35 i čak očijukam prema djevojkama", hvali se on.

Kad pogledate fotografije, bit će vam sve jasno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene