Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog videosnimke nasilja

Tri maloljetnice i maloljetnik koji su zlostavljali djevojku i sve snimali pušteni na slobodu

Tri maloljetnice i maloljetnik povezani sa snimkom koja je u subotu objavljena na društvenim mrežama pušteni su na slobodu nakon kriminalističke istrage.

​Tri maloljetnice i maloljetnik koji se dovode u vezu sa snimkom što je 30. ožujka objavljena na društvenim mrežama, a na kojoj se vidi da psihički i fizički zlostavljaju maloljetnicu, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u policiji predani su pritvorskom nadzorniku, a potom su pušteni na slobodu.

Splitsko-dalmatinska policija je izvijestila da je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je četvero maloljetnika na štetu maloljetnice počinilo veći broj kaznenih djela od nasilničkog ponašanja, prijetnje i iznude, pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, do povrede privatnosti djeteta i povrede djetetovih prava.

"Tijekom ovog kriminalističkog istraživanja utvrđena ​je osnovana sumnja o počinjenju kaznenih djela u ožujku 2024. godine na štetu druge oštećene maloljetne osobe te je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvije maloljetne osobe od kojih je jedna počiniteljica i u gore navedenom događaju", kazao je Jerko Kurevija iz splitske policije.

Pročitajte i ovo Policija i dalje istražuje slučaj - 4 eskalacija nasilja Brutalno vršnjačko nasilje u Splitu, kriminalističko istraživanje još traje! Psihologinja: "A zašto se čudimo?"

Pročitajte i ovo Policijski očevid u Kaštel Štafiliću Užas u Kaštelima Sjekirom polomio lubanju muškarcu, drugoga ustrijelio: Liječnici objavili najnovije detalje

Dodao je kako je utvrđena sumnja da je "na štetu jedne maloljetne osobe ostvarila obilježja kaznenih djela nasilničkog ponašanja i prijetnje, dok je druga osoba, u dobi djeteta, ostvarila obilježja kaznenog djela povrede privatnosti djeteta, a s obzirom na dob, protiv nje će nadležnom državnom odvjetništvu biti podneseno opće posebno izvješće​".

Policija je zahvalila građanima koji nisu dijelili i objavljivali snimke putem društvenih mreža i aplikacija za razmjenu sadržaja, već su, radi zaštite žrtava, prijave i snimke dostavili policiji.

Samo on-line aplikacijom Red Button u posljednja tri dana zaprimljeno je više od 1100 prijava građana.​ U suzbijanju nasilja među i nad mladima policija će, kao i u ovim slučajevima, žurno poduzimati mjere u cilju zaštite žrtava i sprječavanja daljnjeg nasilničkog ponašanja procesuiranjem počinitelja​, poručili su.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene