Obavijesti Video Pretražite Navigacija
doneseno rješenje

Nakon objave DNEVNIK.hr-a divljak s Pelješkog mosta koji je pregazio djevojku (15) ide u zatvor

Pelješki most
Pelješki most Foto: Grgo Jelavic/Screenshot
Mladić koji je prije tri godine izazvao nesreću u kojoj je poginula 15-godišnjakinja i koji je izazvao gnjev javnosti jer je autom divljao po Pelješkom mostu ide u zatvor nakon što je DNEVNIK.hr objavio priču.

Županijski sud u Dubrovniku u utorak je donio rješenje kojim 19-godišnjaka, o kojem je pisao DNEVNIK.hr, upućuje na izdržavanje kazne zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala djevojka (15).

Ispostavilo se kako mladić još nije u zatvoru iako je presuda pravomoćna od prošle godine. Sudac Županijskog suda u Dubrovniku Zoran Čengija u ponedjeljak je za DNEVNIK.hr kazao kako odluka o izvršenju kazne nije poslana jer je spis o predmetu završio na Ustavnom sudu nakon žalbe mladićeva odvjetnika. Međutim, predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović kazao nam je da to ne bi trebala biti prepreka za slanje rješenja o izdržavanju kazne.

O svemu se oglasio i predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić, koji je zatražio očitovanje dubrovačkog suda, prenosi Telegram.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ništa ispod 60km/h Pelješki most za sada bez ijedne prometne nesreće: Hrvatske ceste upozorile na niz pravila i ograničenja

Umjesto iza rešetaka, mladić je bio iza volana BMW-a kada su ga snimili kako divlja po zaustavnoj traci Pelješkog mosta. Snimka je zgrozila javnost, a ubrzo se doznalo da je vozač kao maloljetnik skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedna djevojka izgubila život, a druga je teško ozlijeđena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON OBJAVLJENE SNIMKE Divljao BMW-om po Pelješkom mostu, javila se majka ranije poginule tinejdžerice: ''Naletio je na moju curu koja je prelazila zebru''

Ide u zatvor i četiri godine neće smjeti voziti

Mladića je Županijski sud u Dubrovniku osudio na tri godine i deset mjeseci zatvora, a Vrhovni sud RH ublažio mu je kaznu na tri godine maloljetničkog zatvora. Izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom četiri godine dulje od izrečene kazne maloljetničkog zatvora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene