Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čin milosrđa

Predsjednica primila dokumentaciju za pomilovanje Huanita, evo koja je daljnja procedura

Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr)
Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr +0 Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/4 >>
Ministarstvo pravosuđa poslalo je na Pantovčak dokumentaciju vezanu za pomilovanje Huanita Luksetića, a u Uredu su potvrdili da su zaprimili izvješće.

U Ured predsjednice Republike Hrvatske Ministarstvo pravosuđa uputilo je grupu od 71 zamolbe za pomilovanjem za koja je prikupljena sva relevantna dokumentacija i izrađena izvješća. Među njima je i dokumentacija za predmet povodom molbe za pomilovanje osuđenika Huanita Luksetića.

Pročitajte i ovo Upitna pomilovanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 oprostio kredit donatoru Svi peru ruke od spornog pomilovanja: "Tada je Šeks izveo igrokaz da skrene pozornost s ovog osjetljivog predmeta" Slika nije dostupna Bivši suradnik HDZ-ova donatora Predsjednica pomilovala osuđenika protiv kojega se vodi još jedan postupak za gospodarski kriminal

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nije želio reći što je predložio. Na pitanje je li predložio pomilovanje ministar je rekao da će sve Predsjednica obrazložiti u svojoj odluci. Kad će to biti gotovo? ''Ovisno kada će Predsjednica donijeti odluku, već je najavila da je to tehnička stvar, pitanje je dana'', odgovorio je Bošnjaković.

S Pantovčaka su potvrdili da su zaprimili izvješće o pomilovanju.

Odluka Predsjednice Republike Hrvatske o pomilovanjima po molbama osuđenih osoba dostavit će se Ministarstvu pravosuđa. Temeljem Zakona o pomilovanju, Ministarstvo pravosuđa dužno je obavijestiti podnositelja molbe o Odluci Predsjednice Republike. Odluka Predsjednice Republike Hrvatske o pomilovanjima po molbama osuđenih osoba stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u „Narodnim novinama“.

Huanito Luksetić boluje od multiple skleroze, a marihuanu je uzgajao za ulje koje je konzumirao radi ublažavanja simptoma te teške kronične bolesti. Sutkinji je bila sporna količina od 15 kilograma, pa ga je odlučila poslati iza rešetaka i osuđen je na dvije godine bezuvjetnog zatvora.

Huanitov odvjetnik podnio je službenu molbu za pomilovanje, a Predsjednica je najavila da će ga pomilovati čim dođe dokumentacija.

 

Aktualno Tragično preminuli pjevač Šaban Šaulić bit će pokopan s tri stvari bez kojih nije mogao zamisliti život Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Šaban i Gordana Šaulić (Foto: Instagram) Šaban i Gordana Šaulić (Foto: Instagram) Foto: Instagram Šaban Šaulić (Foto: Instagram) Šaban Šaulić (Foto: Instagram) Foto: Instagram Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) +0 Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Celebrity Tragično preminuli pjevač Šaban Šaulić bit će pokopan s tri stvari bez kojih nije mogao zamisliti život 1/6 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene