Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budite oprezna

Lažni Elektrin inkasator 'hara' zadarskim područjem, ne dajte se prevariti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lažni inkasator Elektre u dva su dana na zadarskom području prevarili troje starijih građana, a posljednja žrtva je 91-godišnja starica iz Zatona kojoj je nepoznati prevarant iz ruke istrgnuo novac.

Nepoznati muškarac došao je u utorak poslijepodne u kuću starice, lažno se predstavio kao radnik Elektre te zatražio da mu plati račun za struju. Žena je uzela novčanik i izvadila novac kako bi prebrojala iznos za platiti, no lopov joj je sav novac, par tisuća kuna, istrgnuo iz ruke i pobjegao.

Dan ranije žrtve nepoznatog lažnog inkasatora bile su 85-godišnjakinja u Bibinjama od koje je prevarant uzeo nekoliko tisuća kuna te 78-godišnjak u Novigradu koji je nepoznatom muškarcu isplatio par tisuća kuna za struju do kraja godine. Neznanac se potom udaljio, bez da je ostavio račun.

Nije poznato je li riječ o jednom ili više prevaranata koji na zadarskom području pronalaze žrtve, uglavnom starije osobe.

Ti slučajevi natjerali su policiju da na svojim internetskim stranicama objavi upozorenje u kojemu podsjećaju da se prevaranti najčešće lažno predstavljaju kao policajci, raznorazni stručnjaci u medicini, alternativnoj medicini, pravu, ekonomiji i slično, zatim ovlašteni akviziteri, inspektori raznih službi, dostavljači pošiljaka, inkasatori, trgovci ili vlasnici nekretnina ili pokretnina te pripadnici vjerskih zajednica. (Hina)

Pročitajte i ovo Velika akcija Europola. ilustracija EUROPOL u akciji Pala banda koja je izvukla stotine milijuna eura: Obećavali ogromnu zaradu na kanabisu za medicinsku upotrebu Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene