Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ali nije jedina...

Video koji ne smijete propustiti: Predsjednica u svom uredu sjedi i čita - Pipi Dugu Čarapu

Kolinda Grabar-Kitarović čita Pipi Dugu Čarapu (Foto: Screenshot/YouTube)
Kolinda Grabar-Kitarović čita Pipi Dugu Čarapu (Foto: Screenshot/YouTube) Screenshot/YouTube
Aktualno Galerija Kolinda Grabar-Kitarović čita Pipi Dugu Čarapu (Foto: Screenshot/YouTube) Kolinda Grabar-Kitarović čita Pipi Dugu Čarapu (Foto: Screenshot/YouTube) Foto: Screenshot/YouTube Kolinda Grabar-Kitarović čita Pipi Dugu Čarapu (Foto: Screenshot/YouTube) Kolinda Grabar-Kitarović čita Pipi Dugu Čarapu (Foto: Screenshot/YouTube) Foto: Screenshot/YouTube +0 Miroslav Škoro čita PIpi Dugu Čarapu (Foto: Screenshot/YouTube) Galerija 1/3 >>
Društvenim mrežama kruži video na kojem predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović čita ulomak iz dječje knjige Pipi Duga Čarapa švedske spisateljice Astrid Lindgren. Osim nje, Pipi Dugu Čarapu čitao je i - Miroslav Škoro.

U travnju ove godine nastao je video u kojem predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u svom uredu na Pantovčaku čita Pipi Dugu Čarapu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ SLAVONSKOG BRODA Škoro: "Mogu mahati kojim god hoće prstima, ali kad mi dođemo na vlast dobit će po tim prstima" Slika nije dostupna NAKON SUMMITA EU-a Plenković o slučaju "srednji prst": "Ovdje je pravi problem Škoro. Tako govoriti o teškoj, osjetljivoj temi kao što je silovanje apsolutno je neprimjereno"

Na samom početku tog videa Predsjednica kaže da se s veseljem odazvala molbi Martine Mihalić, nastavnice hrvatskog jezika koja predaje u Švedskoj, da pročita ulomak iz knjige Pipi Duga Čarapa koja je, kaže predsjednica, ''godinama dio djetinjstva djece diljem svijeta koja uživaju u opisima veselih avantura te neobične djevojčice''.

Predsjednica zatim nastavlja s usporedbom Astrid Lindgren, autorice Pipi Duge Čarape, i Ivane Brlić Mažuranić čije djelo Čudnovate zgode šegrta Hlapića čije priče, kaže, često čita s učenicima osnovnih škola. Pozvala je djecu da s roditeljima čitaju knjige Ivane Brlić Mažuranih, ali i drugih autora, i to na glas kako bi ''slušali naše lijepe hrvatske riječi i prepoznali bogatstvo hrvatskog jezika''. 

Kako izgleda kada Predsjednica izražajno čita dječju knjigu, pogledajte u videu ispod.

 

Predsjednica nije jedina koja je rado odgovorila na molbu Martine Mihalić, već je to učinio i – Miroslav Škoro. On je, dok je čitao Pipi Dugu Čarapu, u krilu čak držao i psa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene