Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Revelin

Promjena suca, bolestan okrivljenik, bolestan odvjetnik... Četiri godine nakon optužnice još se čeka pripremno ročište

Iako su od podizanje optužnice za aferu Revelin, u kojoj se bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića tereti da je oštetio gradski proračun za 3 milijuna kuna, prošle četiri godine, prvo pripremno ročište na sudu još se čeka.

Iako su od podizanje optužnice za aferu Revelin, u kojoj se bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića tereti da je oštetio gradski proračun za 3 milijuna kuna, prošle četiri godine, prvo pripremno ročište na sudu još se čeka.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Optužnica je potvrđena tek u lipnju 2017., a od tada se čeka i prvo, pripremno ročište koje se ne događa zbog silnih odgoda.

Županijski sud u Splitu pitali smo koji su razlozi.

„Ili je bila bolest okrivljenika koji je imao liječničke nalaze, evo sada je bila bolest braniteljice ,došlo je do promjene suca, zatim su se mijenjali i branitelji u postupku, svaki put je bilo opravdana odgoda, međutim točno je da traje malo dulje nego inače“, kaže Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

"Odgode nisu neuobičajene"

Vlahušićev odvjetnik kaže ovakve odgode nisu neuobičajene.

„Moguće je , sve je moguće, ne vidim nikakav problem u tome niti je neuobičajeno u odnosu na bilo koji drugi predmet“, kaže Tomislav Grahovac, odvjetnik Andre Vlahušića

A USKOK-ova optužnica tereti Vlahušića da je u četiri godine na različite načine pogodovao ugostitelju Lukši Frankoviću i pribavio mu imovinsku korist od 3 milijuna i 70 tisuća kuna i oštetio gradski proračun. Frankovića se tereti za poticanja na zloporabe, utaju poreza ...

Optuženi u slučaju Revelin, zakupac Lukša Franković i bivši gradonačelnik Andro Vlahušić danas nisu htjeli davati izjave, no bivši gradonačelnik poručio je kako se neće braniti u javnosti već na sudu.

Novi datum u veljači

Dvije i pol godine od potvrde optužnice i 4 od podizanja Vlahušić tu priliku nije iskoristio.

Podsjetimo, u međuvremenu je Vlahušić afere Šišan, gdje ima pravomoćnu presudu, ostao bez pozicije gradonačelnika. No za dvije godine moći će se opet kandidirati na lokalnim izborima. Do tada možda izađe na pripremno ročište u aferi Revelin. Novi datum je 4. veljače ako opet ne dođe do odgode.


 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene