Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

PISMO U UREDU

"Ubij Klasića, a ne Srbina! Ubij ga kako su ustaše u Jasenovcu ubile Srbe": Poznati povjesničar dobio jezive prijetnje

Prijetnje povjesničaru Hrvoju Klasiću
Prijetnje povjesničaru Hrvoju Klasiću Foto: DNEVNIK.HR
Jezive prijetnje dobio je povjesničar Hrvoje Klasić. Pismo u kojem mu se prijeti smrću stiglo mu je danas na njegovo radno mjesto na Filozofskom fakultetu.

Povjesničar Hrvoje Klasić dobio je pismo u kojem mu se prijeti smrću. Pismo ga je dočekalo na Filozofskom fakultetu, na njegovu radnom mjestu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOMEMORACIJA ZA ŽRTVE Povjesničar o jezivim zvjerstvima i revizionizmu: "Kakvo je to biračko tijelo kojem bi se zamjerili zabranom ustaškog pozdrava Za dom spremni?" Frane Lozić - 1 PROVJERENO ISTRAŽUJE Raskrinkao milijunski biznis pa mu sada prijete smrću: "Loziću, raka u crnoj hrvatskoj zemlji te čeka. Komunjaro, varaš se da si siguran. Nisi frende, na nišanu si"

"Jutros me u uredu na Filozofskom fakultetu dočekala kuverta, s mojim imenom, prezimenom i markicom, uredno adresirana. Ovo nije prvo takvo pismo koje sam dobio, u posljednjih nekoliko godina relativno često primam takva pisma sličnog sadržaja. Nekad su degutantna, nekad degutantnija, uglavnom se radi o prijetnjama”, kazao nam je Klasić.

Ovu prijetnju nije prijavio policiji.

"Do sada sam tri puta bio na policiji i svaki put su vrlo susretljivi, no nakon više sati sjedenja dođemo do toga da se tu ništa ne može napraviti jer se radi o anonimnoj prijetnji. Iskreno rečeno, ne provodi mi se nekoliko sati na policiji. Možda mi je važnije da ljudi osvijeste tu količinu mržnje koja postoji u društvu i da možda shvate koliko je ponekad tanka linija između verbalne i fizičke agresije, posebno ako ju toleriramo", pojasnio je. 

Kaže da od svojih prijatelja dobiva duhovite komentare jer je to postalo dio njegove svakodnevice.

"Ne mogu reći bojim li se stvarno ili mi je samo nelagodno, ali nikako nije ugodno. Ovdje se ne radi o afektu i nikome ne bi trebalo biti normalno šutjeti na ovakve stvari", poručio je. 

Na pitanje što se krije u pozadini odgovara: "Meni prijete jer osuđujem hrvatski nacionalizam u prošlosti i sadašnjosti", objasnio je. 

Inače, anonimni pošiljatelj Klasiću piše:

"Ubij Klasića, a ne Srbina! Ubij Klasića izdajnika! Ubij ga onako kako su ustaše u Jasenovcu ubile više od 700.000 Srba: maljem, zabijanjem čavla u čelo, srbosjekom ili na drugi način. Ne samo Klasića nego i druge dobro poznate izdajnike koji otvoreno i tajno djeluju protiv hrvatskog naroda, i to u: Hrvatskom saboru, pravosuđu, medijima, nekim fakultetima, takozvanim antifašističkim i drugim nevladinim udrugama. Sve to snimiti i postaviti na društvene mreže da se može gledati. Sve dotle dok se Hrvatska ne riješi svojih izdajnika neće krenuti naprijed. Za dom spremni!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene