Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko toga se digla velika prašina

Glazbeni ukus Makarske: Zašto umjesto klapa dominiraju 'cajke'?

Makarska (Foto: Pixell)
Makarska (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Makarska (Foto: Pixell) Makarska (Foto: Pixell) Foto: Pixell Tonči Lalić (Foto: Dnevnik.hr) Tonči Lalić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Jelena Karleuša (Foto: Instagram) Jelena Karleuša (Foto: Instagram) Foto: Instagram +0 Makarska dobila turističku plažu - Nugal (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/4 >>
Hrvatski turistički biser Makarska, osim prirodnih ljepota nudi i turbo folk glazbu. Popis izvođača jednog kluba podigao je veliku prašinu. S druge strane, svi koji dođu u Makarsku platit će i skupi parking. Oko toga se pak ne diže tolika prašina.

Popis folk izvođača koji stižu u jedan klub klub u Makarsku je dugačak. I oko toga se digla prašina.

"Mene je sram te glazbe mislim da je to jeziva zvučna devastacija", smatra ivica Sumić iz Makarske.

"Smatram da je Makarska davno izgubila svoj identitet po pitanju starog dalmatinskog grada u kojeg ljudi dolaze zbog tradicionalnih dalmatinskih stvari promjenom stanovništva, promjenilo se i poimanje kulture", kaže pak Jakov Puharić iz Makarske.

"Svatko ima pravo slušati što hoće, da ide gdje hoće, to je njegova volja. Je li to primjereno za Makarsku, o tome bi se moglo pričati", smatra Makaranin Florijan Beriša.

Direktorica turističke zajednice obrušila se na klub na Facebooku.

"...večeras sam baš ljuta... ljuta... TZ se potrudio ovog ljeta zajedno s Gradom napraviti odličan program za Makarsko kulturno ljeto, od operete do opere... koncerata klasične glazbe, vrhunskog jazza i rock'n'rolla... i onda privatni poduzetnici koji dođu na mjesec dana po profit u grad u Petar Pan dovode Karleuše svih fela... i jedino po tome na koncu neki žele zapamtiti i 'obilježiti' naš grad... baš sam ljuta...", napisala je na svojem Facebook profilu direktorica TZ Makarske.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) nasilje na ulicama Napad u Makarskoj: Mladići i djevojka presreli 27-godišnjaka na ulici. Tukli ga i ponižavali zato što je iz Zagreba?

Pročitajte i ovo Morski pas pored Makarske (Foto: Screenshot/Cro2Go) Onaj isti? Sviđa mu se kod nas: Morski pas ponovo snimljen uz obalu Makarske

To je razljutilo i prozvanu Jelenu Karleušu koja je nedavno nastupila u Makarskoj.

"Valjda je vrijeme 'gospođo' da se klonite fašizma i šovinizma i seljačke zadrtosti te da se malo educirate TKO SAM JA! Ne bruji Makarska o meni, kako kažete, bruji cijeli svijet. Ne zato što sam 'cajka' već zato što sam ZVJEZDETINA koju vole milijuni i van granica Balkana a vi ... vi ste 'gospođo' jedna obična malograđanka i zbog takvih kao što ste vi su u Hrvatskoj plaže poluprazne!", odgovorila je direktorici TZ Makarska Karleuša.

Iz kluba su u međuvremenu bez komentara. Turistička zajednica pak nudi drugačiji program - od jazza do 'rock&rolla'

"Privatni klub ima svoju glazbu i ona se nekome može sviđati ili ne. Mi ne možemo ulaziti u politiku njihove glazbe i njihovog programa, međutim trebalo bi da klub napravi zvučnu izolaciju kako ne bi uznemiravali druge goste", ističe Tonči Lalić iz Turističke zajednica Makarska.

Ako dođete u Makarsku i poželite parkirati automobil baš na rivi, to ćete onda morati i platiti. Naime, sat parkinga u samome centru grada je čak 20 kuna.

Cijene su skočile prošle godine. Mišljenja turista su podijeljena.

"Cijena je u redu. Blizu smo mora, to je u redu. U Italiji su cijene blizu mora još više nego ovdje", kaže gošća iz Italije.

"U svakom slučaju je previše za bilo kojeg stranca ili domaćeg gosta", kaže turist iz Zagreba.

"Ovaj dio je skup, grad je htio rastretiti centar i u tome se uspjelo", obrazložio je visoke cijene parkinga Lalić.

Htjeli smo o svemu razgovarati i s gradonačelnikom no kazao je kako u nedjelju nije u Makarskoj.

Aktualno Osvojio Wimbledon, pa se zaputio u Hrvatsku: Novak Đoković sa suprugom uživa na Korčuli Novak Đoković, Jelena Đoković (Foto: Instagram) Novak Đoković, Jelena Đoković (Foto: Instagram) Foto: Instagram Gerard Butler i Novak Đoković (Foto: Screenshot) Gerard Butler i Novak Đoković (Foto: Screenshot) Foto: Screenshot Novak Đoković (Foto: Getty Images) Novak Đoković (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Gerard Butler i Novak Đoković (Foto: Getty Images) Gerard Butler i Novak Đoković (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Novak Đoković (Foto: Facebook) Novak Đoković (Foto: Facebook) Foto: Facebook +0 Nina Badrić i Novak Đoković (Foto: Instagram) Celebrity Osvojio Wimbledon, pa se zaputio u Hrvatsku: Novak Đoković sa suprugom uživa na Korčuli 1/6 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene