Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među najpoželjnijima

'Zaboravite obalu': Evo koji hrvatski grad hvali ugledni NY Times!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je hrvatski grad odabran među 52 destinacije koje se moraju posjetiti u 2014. godini prema izboru NY Timesa. Zaboravite omiljenu hrvatsku obalu, poruka je uglednog medija.

Varaždin je prema izboru New York Timesa jedna od 52 svjetske destinacije koje se moraju posjetiti u 2014. godini. Hrvatski barokni grad našao se tako među najpoželjnijim svjetskim turističkim destinacijama.

Pročitajte i ovo Kruzeri - 2 Upravljanje destinacijom Sezona još nije ni počela, a već se krše obećanja: Zašto su dubrovačke vlasti dopustile da u grad pristane više od dopuštenog broja kruzera? Cesta prema Srđu - 1 Simbol nebrige Jedina cesta prema Srđu je proširena, ali tek djelomično: Stari problem još čeka rješenje

VIDEO Oni su pravi mamac za turiste, a mi ih zanemarujemo

'Zaboravite omiljenu hrvatsku obalu. Varaždin, grad u unutrašnjosti, jedan je od najpitoresknijih i najočuvanijih dijelova zemlje. Sat vremena udaljen od Zagreba, ovaj mali grad od nekih pedeset tisuća stanovnika ima besprijekornu kamenom popločenu jezgru, a prepun je baroknih crkava i palača, kao što je palača Drašković. U istom je stilu i barokni glazbeni festival, ali tu priča ne prestaje. Ostali festivali i koncerti su suvremeni i mijenjaju se iz godine u godinu. U prvom redu, tu je Radar Festival koji je privukao imena kao što su Bob Dylan i Carlos Santana. Ostali festivali, kao što je Špancirfest, održavaju se od kolovoza do rujna i privlače umjetnike i glazbenike iz cijele Europe' napisao je NY Times, izvijestila je Turistička zajednica Grada Varaždina.

Od europskih destinacija na popisu The New York Timesa su albanska obala, Beč, danski Elsinore, Rotterdam, Subotica, Škotska, Yorkshire, Frankfurt, Umea, švicarski Andermatt, Atena, Vatikan i Island.
DNEVNIK.hr pratite putem
iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene