Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena domena?

Svakodnevica bi se uskoro mogla promijeniti...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo dvije i pol milijarde ljudi diljem svijeta koristi internet. Postao je dio svakodnevice modernog čovjeka. Ona bi se uskoro mogla promijeniti. Iz internetske zajednice stigla je zanimljiva incijativa.

Uz klasične domene koje ima svaka država, primjerice za Hrvatsku - točka hr, uskoro bi skoro svaki grad ili regija mogli dobiti svoj jedinstveni nastavak. Prve lokalne domene već je zatražilo nekoliko većih njemačkih gradova.

Pročitajte i ovo Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču Pronađeni posmrtni ostatci u Bogdanovcima, ilustracija Očevid u tijeku U okolici Vukovara pronađeni posmrtni ostatci stradalih u Domovinskom ratu

To bi, smatraju stručnjaci, korisnicima moglo olakšati pronalaženje informacija na internetu.

''Znači više neće biti neki objekt crtica berlin točka de, nego će biti objekt točka Berlin. Lokalnije, pristupačnije, mislim da je to ok ideja'', rekao je informatički stručnjak Ivan Lozančić.

>>U Vukovaru četiri nove lokacije besplatnog interneta

Osim korisnicima, ova izmjena olakšala bi posao i turističkim djelatnicima. ''Sve što omogućava lakši dostup, lakšu informiranost, brži dostup informacijama je pozitivan pomak prema naprijed'', rekla je direktorica TZ grada Vukovara, Jasna Babić.

A uže središte grada Vukovara već je pokriveno besplatnim internetom, putem takozvanih hotspotova. Građani su itekako zadovoljni, a u budućnosti se planira pokriti cijeli grad. Još ukoliko dobiju svoju vlastitu domenu www.adresa.vukovar, bit će to korisno i za turiste.

''To je dosta zgodna stvar pogotovo za nas mlade koji imamo ove pametne telefone kad već mi nemamo pameti, ha, ha, i za turiste je skroz ok'', rekao je Antonijo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene