Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inauguracija Kolinde Grabar Kitarović

MUP i PUZ će u petak objaviti sigurnosna pravila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava zagrebačka u petak će na svojim web stranicama objaviti sigurnosna i druga pravila prilikom inauguracije nove predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, koja će se održati u nedjelju, 15. veljače, najavio je na konferenciji za novinare načelnik MUP-ova Ureda za poslove posebne sigurnosti Željko Renić.

Inauguraciju pratite uživo na Novoj TV i Dnevnik.hr u nedjelju od 11:30 - kroz događaj će nas iz posebnog studija na Markovom trgu voditi najiskusniji reporterski dvojac, Ivana Petrović i Mislav Bago. Građani Zagreba mogu očekivati minimalna ograničenja toga dana inauguracije, istaknuo je Renić, a policija će o tome pravovremeno informirati javnost. Promet će biti zaustavljen u vrijeme kada će prolaziti štićene osobe, tj. strani gosti i uzvanici na inauguraciji, što je uobičajena praksa u takvim situacijama, dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Novo vrijeme' Karamarko: Inauguracija Grabar Kitarović velik dan za Hrvatsku Slika nije dostupna Od ranog jutra VIDEO Od odlaska frizeru do emotivne prisege: Kamera u stopu pratila novu predsjednicu

Policija je u suradnji sa Sigurnosno-obavještajnom agencijom (SOA) i drugim sigurnosnim službama te organizatorom inaguracije pristupila izradi plana osiguranja, no još treba dobiti program protokola, koji je u izradi.

Na Markovom trgu u nedjelju osam šefova država

Policija će se maksimalno prilagoditi protokolarnom programu inauguracije, rekao je Renić i ocijenio da je suradnja s organizatorima odlična i da pravovremeno dobivaju sve informacije.

Na novinarski upit o broju angažiranih policajaca Renić je odgovorio kako policija nevoljko govori o broju angažiranih policijskih službenika iz sigurnosnih razloga, dodavši kako će ih biti dovoljno.

Policija će koristiti sve resurse u skladu s protokolarnim zahtjevima i sigurnosnim prosudbama, a te su aktivnosti poznate iz nekih prethodnih sličnih događaja, rekao je Renić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene