Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lavina reakcija

I to se može: Zatvorio dio ceste zbog izgradnje septičke jame, a sve po zakonu

Aktualno Galerija U Pirovcu gradnja nasered ceste - 3 U Pirovcu gradnja nasered ceste - 3 Foto: DNEVNIK.hr U Pirovcu gradnja nasered ceste - 2 U Pirovcu gradnja nasered ceste - 2 Foto: DNEVNIK.hr U Pirovcu gradnja nasered ceste - 1 U Pirovcu gradnja nasered ceste - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 U Pirovcu gradnja nasered ceste - 4 Galerija 1/4 >>
Hrvatska javnost zainteresirala se za snimku iz Pirovca, na kojoj se vidi kako je jedan prometni trak ceste zatvoren zbog izgradnje, ni više ni manje, nego septičke jame. Ali uz suglasnost načelnika Općine - i to se može.

Mještanin Pirovca objavio je snimku na društvenim mrežama i zakotrljao novu lavinu reakcija. "Pola ceste je lijepo čovjek prezidao i napravio bazen. Super. Odlično", kaže na snimci koja se munjevito proširila društvenim mrežama, ali nije riječ o bazenu, kao što se može čuti na snimci, već septičkoj jami.

Potvrdio je to u pisanom odgovoru i načelnik općine Pirovac Ivan Gulam, koji pred kamere zbog drugih obveza danas nije mogao.

"Nije riječ o nikakvoj izgradnji bazena na javnoj površini, već o izgradnji septičke jame koja će, prema informacijama od investitora, biti tijekom četvrtka dizalicom uklonjena s trenutne pozicije i položena na privatnu česticu", stoji u pisanom odgovoru Ivana Gulama.

Pročitajte i ovo Ilustracija ''Bestidno trošenje novca'' VIDEO Ministarstvo turizma postalo predmet ismijavanja: Pozvali ljude da posjete krivu zemlju

Građevinsku dozvolu izdalo je za to nadležno tijelo Šibensko-kninske županije. Tako se kod nas i prometnice mogu koristiti za betoniranje konstrukcije septičke jame.

A sve to po Zakonu, kažu iz građevinske inspekcije Državnog inspektorata, koja je, nakon našeg Dnevnika Nove TV, obavila preliminarni očevid.

Pročitajte i ovo Problemi sa životinjama u Istri, ilustracija - 8 Stari problemi Istrijani muku muče s galebovima, ali i - divljim svinjama: "Oni su već profesionalni u krađi hrane"

"Utvrđeno je kako je načelnik Općine dao suglasnost za privremeno korištenje javne površine za potrebe gradilišta. Slijedom navedenoga, do sada utvrđenim činjenicama nije utvrđena povreda zakona koje je građevinski inspektor ovlašten nadzirati", priopćio je Državni inspektorat.

Na cesti je postavljena i folija na kojoj je betonirana konstrukcija kako bi sve nakon njezina premještanja moglo biti vraćeno u prvobitno stanje.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene