Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska vojska

Dok je jedni izbjegavaju, drugi uživaju: "Od malena me zanimala vojska, taj neki adrenalin"

U Hrvatskoj vojsci trenutačno je oko 14.000 vojnika. Među njima nisu rijetki ni članovi obitelji. Dnevnik Nove TV pronašao je dvije sestre, ali i dva brata koji su ispričali kako izgledaju njihove karijere u Hrvatskoj ratnoj mornarici.

Dnevnik Nove TV posjetio je radno mjesto pripadnika Hrvatske ratne mornarice. Marko i Ante su braća i zajedno rade u Hrvatskoj vojsci. Nisu prvi u obitelji u sustavu, ali uvjeravaju - nitko nikog nije nagovarao.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović nagrada Zlatni Studio Ivana Petrović najbolja je televizijska novinarka: "Sinonim za znanje, profesionalnost, iskustvo"

"Od malena me zanimala vojska, taj neki adrenalin", rekao je satnik Marko Ćurlin iz Obalnog motrenja i navođenja.

"Prije ovog nisam nikad imao neki stabilniji posao, ovo mi je davalo nekakvu sigurnost i povjerenje da ću možda sutra bolje proći", dodao je desetnik Ante Ćurlin iz Obalne straže.

Pročitajte i ovo Nesreća u Rijeci - 4 Rijeka zavijena u crno Novi detalji stravične nesreće u tunelu: "Dijelovi automobila bili su rasuti po tri trake, motor je izletio van"

I iako im je poslodavac isti, na poslu se uopće ne susreću. Imaju strogo pravilo da o njemu ni kod kuće ne razgovaraju, ali ako ih pitate što im je vojska donijela, itekako imaju spreman odgovor. 

Više pogledajte u priloženom videozapisu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene