Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mićina ajvarijada

HDZ prodaje ajvar, napravili i posebne etikete: "Ovo je simbol lopovluka, teglice su ukradene"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Slavonskom Brodu održana je tradicionalna Mićina ajvarijada, na kojoj se mogao kupiti i ajvar s etiketom HDZ-a. Ajvar je stigao i do Sabora, u kojem je Mostov Marin Miletić HDZ optužio za krađu teglica.

Na Mićinoj ajvarijadi, koja se proteklog vikenda tradicionalno održala u Slavonskom bodu, mogao se kupiti HDZ-ov ajvar.

Ajvar su pripremili članovi temeljnog ogranka HDZ-a dr. Ante Starčević, a u njega su stavili, kako kažu, samo najbolje domaće sastojke.

Pročitajte i ovo Šećer - 1 POGREŠKA VLADE? Dnevnik Nove TV provjerio zašto nema šećera na policama i s kakvim gubicima rade trgovački lanci zbog zamrzavanja cijena?

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Plešivic komentirao i paramilitarne skupine Milanović o spornoj izjavi o genocidu u Srebrenici: "Ne smije biti svetih krava. A oni koji se usude prenositi razgovore s kave..."

Pripremljeno je ukupno 85 tegli blagog i ljutog domaćeg ajvara, pakiranog u tegle s posebno dizajniranim etiketama s logom HDZ-a, piše Danica.hr.

Ilustracija HDZ ajvar (Foto: Danica.hr)

Mićina ajvarijada humanitarni je događaj koji se održava već osam godina, a posvećena je pokojnom Milanu Dasoviću, začetniku te akcije, te je održana u dvorištu obiteljske kuće obitelji Dasović.

O HDZ-ovu ajvaru i u Saboru

Mostov Marin Miletić prozvao je u Saboru HDZ za ''krađu teglica za med koje HDZ puni ajvarom" te dodao da je to "simbol lopovluka koji se proteže sve do Ine''.

U objavi na Facebooku detaljnije je pojasnio kako je riječ o posebnim, službenim teglicama kojima se koristi Hrvatski pčelarski savez i koje se, kako kaže, mogu kupiti jedino od hrvatskih pčelara evidentiranih u sustavu kako bi se štitio domaći med od patvorina.

HDZ-ovce je Miletić nazvao "zločestim čarobnjacima" koji svojom crnom magijom pretvaraju nešto sveto kao što je med u HDZ-ov ajvar.

Optužio ih je da su teglice ukrali te da se tome "ne bi nadao ni najzagriženiji HDZ-ovac iz Benkovca". Najavio je i podizanje kaznene prijave.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene