Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubuduće pravilo

Grof Lambsdorff: Hrvatska je imala najteži i najbolniji pregovarački proces

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je imala najteži i najbolniji pregovarački proces za članstvo u EU, otkrio je posebni povjerenik njemačke vlade za jugoistočnu Europu Nikolaus grof Lambsdorff.

Posebni povjerenik njemačke vlade za jugoistočnu Europu Nikolaus grof Lambsdorff rekao je kako je Hrvatska imala najteži i najbolniji pregovarački proces koji je apsolvirala neka kandidatkinja za članstvo u Europskoj uniji.

To će, kako je rekao, ubuduće biti pravilo i za svaku novu zemlju, koja će morati ispuniti najmanje iste one uvjete koje je ispunila Hrvatska. Ocijenio je, kako se zbog iskustva u odnosima između Slovenije i Hrvatske ubuduće želi zajamčiti da neka članica EU ne spriječava pristup susjedne zemlje zbog bilateralnih interesa.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

>>Evo što se sve mijenja nakon 1. srpnja!

'Hrvatska se na to obvezala i svaka nova zemlja kandidatkinja će se na to morati obvezati i dokazati da se neće tako ponašati', rekao je grof u intervjuu za radio postaju Deutsche Welle dodavši, kako EU od Hrvatske očekuje dobrosusjedske odnose na Balkanu.

Izrazio je nadu da Hrvatska neće zaboraviti svoje susjede te podsjetio kako joj je BiH, u kojoj živi puno Hrvata, najbliži susjed. Napomenuvši kako je Hrvatskoj i Srbija susjed, Lambsdorff je naglasio kako treba nastaviti proces približavanja cijele regije EU. Po Lambsdorffovim riječima u Hrvatskoj još uvijek dijelom nisu dovoljno dobri preduvjeti za inozemna ulaganja.

>>Europski parlament prihvatio reformu schengenskih pravila

'To je nešto što poboljšati može samo Hrvatska, a ne Europska unija', rekao je dodavši,kako je u Hrvatskoj puno toga već učinjeno. Ustvrdio je kako su pregovarački proces i posljednjih šest i pol godina pregovora kompletno promijenili hrvatsko društvo, te dodao kako se taj se proces mora nastaviti.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene