Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glasovanje o povjerenju gradonačelniku zbog afere 'božićni lov'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica virovitičkog Gradskoga vijeća Željka Grahovac sazvala je za 5. veljače redovitu sjednicu tog vijeća u čiji je dnevni red uvršten prijedlog trećine vijećnika o iskazivanju nepovjerenja gradonačelniku Zvonku Kožnjaku.

Sedam oporbenih vijećnika u virovitičkom Gradskom vijeću iz SDP-a, HSP-a, HSS-a i HNS-a uputilo je predsjednici Vijeća Željki Grahovac inicijativu za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća još 7. siječnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija odstrijela srne Ima i pomagača Odstrijelio košutu za vrijeme lovostaja: U kući mu pronađeni zabranjeni metci Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina"

Zatražili su raspravu o odgovornosti gradonačelnika i pročelnika Ureda gradonačelnika u aferi tzv. 'božićnog lova', odnosno u pokušaju zataškavanja tog slučaja te glasovanje o povjerenju gradonačelniku Kožnjaku

Oporbene stranke smatraju da su gradonačelnik Zvonko Kožnjak i njegov ured odgovorni zbog, kako tvrde, namjernog laganja virovitičke, hrvatske i međunarodne javnosti u ovom slučaju.

'Držimo da su gradonačelnik i njegov ured grubo prekršili Statut i Poslovnik, čime je nanesena neprocjenjiva šteta i građanima Virovitice. Odgovornost za konkretni događaj ne može snositi zaposlenik Ureda gradonačelnika zadužen za odnose s javnošću, već je isključiva odgovornost za sve propuste koji dolaze iz gradonačelnikova ureda na gradonačelniku.

Budući da je iz Ureda gradonačelnika poslan demanti o tome kada su nastale fotografije 'božićnog lova', a utvrđeno je da je riječ o laži, smatramo da osoba koja obavlja tako visoku dužnost u gradu, a laže, nije dostojna voditi ovaj grad.

'Iz svega proizlazi da mu se ne može vjerovati pa se postavlja pitanje njegove vjerodostojnosti u daljnjem vođenju grada', piše u obrazloženju zahtjeva za sazivanjem sjednice Gradskoga vijeća.

Virovitičko Gradsko vijeće ima 19 vijećnika od kojih je 10 iz HDZ-a, tri iz SDP-a, dva iz HSP-a te po jedan vijećnik iz HNS-a, HSS-a, NGL-a i HSU-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene