Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigli i prosvjednici

VIDEO/FOTO Molitelji i ovog mjeseca na hrvatskim trgovima: Ovog puta im se pridružio i biskup Košić

Aktualno Galerija Molitelji na Trgu bana Jelačića - 1 Molitelji na Trgu bana Jelačića - 1 Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX Molitelji na Trgu bana Jelačića - 2 Molitelji na Trgu bana Jelačića - 2 Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX Molitelji na Trgu bana Jelačića - 3 Molitelji na Trgu bana Jelačića - 3 Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX Prosvjed protiv molitelja na Trgu bana Jelačića - 1 Prosvjed protiv molitelja na Trgu bana Jelačića - 1 Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX +1 Prosvjed protiv molitelja na Trgu bana Jelačića - 2 Galerija 1/6 >>
I ove prve subote u mjesecu na trgovima hrvatskih gradova okupili su se molitelji, a nasuprot njima i prosvjednici. Ovog puta se moliteljima u Zagrebu pridružio biskup Vlado Košić.

Danas je prva subota u srpnju, zbog čega su molitelji izašli na trgove hrvatskih krunicu da bi molili krunicu. Moliteljima se ovog puta na zagrebačkom Trgu bana Jelačića pridružio sisački biskup Vlado Košić.

Nasuprot moliteljima na glavnom zagrebačkom trgu su prosvjednici koji su donijeli transparente s porukama: "Žena je netko, a ne nešto" i "Ja o sebi odlučujem".

Pročitajte i ovo Demografska katastrofa u Hrvatskoj, ilustracija - 1 Nije dobro Alarmantni podaci! Demografi kažu da je ovo gore od najgorih očekivanja: "Sada se moramo baviti vatrogasnom politikom"

Osim u Zagrebu, molitve su organizirane i u Splitu, Zadru, Šibeniku, Osijeku, Dubrovniku, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Trogiru, Vinkovcima i Virovitici.

Molitelji mole za: 

  • domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda
  • muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru
  • život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova
  • prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu
  • autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja
  • duše u čistilištu
  • osobne nakane

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene