Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izborni kompas

Niste sigurni za koga glasati? Ova aplikacija pomoći će vam donijeti odluku

Crobarometar 25.03.2024. - 3
Crobarometar 25.03.2024. - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Fakultet političkih znanosti s nizozemskom istraživačkom agencijom Kieskompas razvio je aplikaciju koja građanima omogućuje pronaći stranku s kojom dijele najviše zajedničkih stajališta.

Fakultet političkih znanosti u Zagrebu (FPZG) predstavio je inovativnu aplikaciju pomoću koje možete odrediti koja je stranka najbliža vašim stajalištima. Riječ je o aplikaciji Izborni kompas, a glavni joj je cilj pomoći biračima u donošenju odluke pri zaokruživanju liste na parlamentarnim izborima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković: ''Stiže prvih šest Rafalea, a nasilju u sportu nema mjesta''

Pročitajte i ovo Zaplijenjena marihuana Na području Kaštela Kada ih je ugledao, pokušao je pobjeći: 29-godišnjaku policija oduzela pozamašnu količinu droge

"Uz pomoć jednostavne aplikacije građani u pet minuta mogu saznati što o važnim pitanjima misle pojedine stranke, gdje u izbornim programima stranaka mogu više pročitati o tim stavovima i koje su stranke najbliže njihovim vlastitim stavovima o gospodarstvu, zdravstvu, vanjskoj politici i brojnim drugim temama", stoji u objavi FPZG-a.

Aplikaciju su razvili istraživači s Fakulteta političkih znanosti uz pomoć nizozemske istraživačke agencije Kieskompas, koja je razvila slične aplikacije u Francuskoj, Italiji i Švedskoj.

Koja stranka najviše odgovara vašim stavovima, možete provjeriti OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene