Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iPhone aplikacija

Evo što hrvatski građani misle o digitalnoj ispovjedi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove tehnologije došle su i do oltara. iPhone aplikacija za ispovijed postala je hit u Americi i Velikoj Britaniji, a Sveti otac je tablet računalo iskoristio za paljenje božićnih svjećica. Provjerili smo, kako na to gledaju hrvatski vjernici i svećenici.

Oduševljenje digitalnom ispovijedi don Damir Stojić nije mogao sakriti. 'To je odlična stvar. Kao što imamo u tiskanom obliku, moja baka je znala imati onaj molitvenik i upute kako se ispovjediti po 10 božjih zapovjedi', kaže studentski kapelan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljutnja, bijes i mržnja ISPOVIJEST SUPRUGE GAY MUŠKARCA Imala je sve, a onda je pronašla ljubavne poruke - drugom muškarcu Slika nije dostupna Što kažete? Ovo je papa Franjo poručio svećenicima...

U ovo predblagdansko vrijeme mnogi se Hrvati odlaze ispovjediti u crkvu. Sumnjičavi su prema novom. 'Kanonskim propisima je određeno da se mora ipak sastati dvoje ljudi. Znači svećenik i pokornik', kazao je jedan vjernik. 'Ovako na prvu bih rekao ne, ali... Možda se iza krije nešto što ne bi trebalo tako olako odbaciti', dodao je drugi.

'Hakeri mogu sve. Onda mogu i to. Znači otkriti što sam ja rekla nekome ili što sam ispovjedila', smatra jedna vjernica.

Uz ovu aplikaciju možete moliti, označiti počinjene grijehe, čak si i sami odrediti pokoru. Iako je program zaštićen zaporkom, nitko ne može jamčiti da podaci neće biti otuđeni. Ovo je dobar alat za vjernike, ali pravu ispovijed ne može zamijeniti. 'To se ne može preko telefona raditi, to se ne može raditi online ili konferencijskim pozivom. Mora biti kontakt', smatra i don Damir.

Nove tehnologije nisu strane ni papi. Benedikt XVI. ima profil na Facebooku, 'tvita' i na tabletu pali svjećice na božićnom drvcu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene