Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvoreno rodilište

Dudama varalicama protiv ministra Milinovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maturanti diljem Hrvatske su otplesali već tradicionalnu quadrilla. Među njima i đakovački maturanti i to sa zanimljivim rekvizitom, dudama varalicama. Stali su tako uz gradonačelnika i javno uputili apel ministru Milinoviću neka ponovno otvori rodilište.

Kvadrilja s dječjim dudicama. 550 đakovačkih maturanata, gotovo svi rođeni u zatvorenom rodilištu, osudilo je ministrovu odluku. 'Nisu normalni, gdje će se naša djeca rađati', žale se maturanti. Dudice u znak prosvjeda podijelio je gradonačelnik. Od ideje da rodilište ponovno zaživi, ne odustaje. 'Ministar treba doći u Đakovo i vidjeti uvijete. Mislim da će ova slika dovoljno govoriti. A duda imamo, nije problem ni ministru pokloniti jednu', rekao je Zoran Vinković, gradonačelnik Đakova. Dok maturanti plešu prosvjednu quadrillu, Mihaelu Andabak brine porođaj. S trudovima će putovati do Osijeka.

>> Beba umrla na putu za splitsko rodilište

'Kad bih imala mogućnost izbora, moje dijete bi svakako bilo rođeno u Đakovu, a i kad bih znala da je rodilište blizu, osjećala bih neku veću sigurnost', rekla je Mihaela. U zatvoreno rodilište sa sjetom gleda i umirovljena primalja Marija Pešut. U njemu je radila više od 30 godina. 'To je žalosno i blesavo. Premda ne mogu raditi, sad kada izađem van sjediti, gledam točno u rađaonu, pa mi dođe na pamet…', rekla je Marija.

Na pamet je došlo i županu Vladimir Šišljagiću pa apelira na ministra. I Slavonci mogu na ulicu. 'Ne vidim kako to Milinović razlikuje Đakovačke rodilje, Đakovačku djecu od onih u Sinju, Imotskom ili Makarskoj. To je potpuno neetički', kaže Šišljagić. Gradom uskoro neće šetati Đakovčani po rođenju. A roditelji će, ne predomisli li se ministar, dudama varalicama varati Đakovčane rođene u Osijeku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene