Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obiteljski odmor

Apartman zvan čežnja: Njemica uplatila ljetovanje u Hrvatskoj pa se šokirala kad je stigla

Ljetovanje
Ljetovanje Foto: Bozo Radic/Cropix
Policija upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor preko interneta.

Pulska policija istražuje slučaj prijevare 34-godišnje Njemice koja je preko društvene mreže pronašla apartman u Medulinu te u ožujku uplatila nekoliko stotina eura kao polog za rezervaciju smještaja. 

Kada je s obitelji 24. lipnja došla na adresu na kojoj je trebao biti apartman, saznala je da žena s kojom je dogovarala smještaj ne postoji.

Policija poziva na oprez

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor preko interneta.

Pročitajte i ovo Ilustracija mala zemlja za skupi odmor Austrijanci šokirani cijenama na našoj obali: "Pizza 18 eura, parking 40 eura... Ne, ovo nije skupa Švicarska"

"Građanima se preporučuje da pripaze preko kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere ima li za određeni smještaj recenzija korisnika. Također je potrebno pripaziti je li osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna", poručili su iz policije i dodali kako bi se iznajmljivač trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu preko koje se oglašava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene