Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više novih članova

Darinko Kosor najavio vraćanje ‘rejtinga’ HSLS-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska socijalno liberalna stranka vratit će ‘rejting’ stranke, a podatak da se unazad tjedan dana u HSLS učlanilo tristotinjk novih članova u cijeloj Hrvatskoj, među kojima je najviše mladih, govori da je to već počelo, kazao je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a na današnjoj izbornoj skupštini te stranke u Osječko-baranjskoj županiji.

Komentirajući, na upit novinara, aktualnu političku situaciju u državi, rekao je kako se unazad četiri mjeseca vide veliki pomaci, između ostalog u borbi protiv korupcije, dodavši kako je pri tome velika uloga premijerke Jadranke Kosor. Također, kazao je, unazad godinu dana od dolaska Tomislava Karamarka na čelno mjesto MUP-a, vide se pomaci u radu nadležnih državnih institucija u rješavanju korupcije i kriminala. Na upit kako komentira jučerašnju saborsku raspravu oko zahtjeva SDP-a za smjenom ministra Kalmete, budući da je HSLS u koalicijskoj vlasti, Kosor je odgovorio kako je koalicijskim sporazumom predviđeno da svaka stranka vodi brigu o svojim kandidatima, odnosno o njihovu radu.

Pročitajte i ovo Puna državna blagajna - 4 Sveti gral ekonomije Državna blagajna nikad punija, tko će profitirati? "Na neki način smo u jednom začaranom krugu" Slika nije dostupna 'Lažni mesija' Suspendirani HSLS-ovci bi se vratili u stranku ako se makne Kosor

>> Darinko Kosor: Od premijerke očekujem bolju koordinaciju u koaliciji

‘Očito je HDZ u ovom trenutku procijenio da nije za to vrijeme, no kad tad morat će to raščistiti jer politička odgovornost naravno postoji i svatko u svom resoru odgovoran je za rad sektora koji pokriva’, rekao je predsjednik HSLS-a. Kosor, je uz ostalo naveo kako se veliki broj bivših uglednih članova HSLS-a ponovno aktivirao, između ostalih Dražen Budiša, Goranko Fižulić, a svoj je povratak najavio i Božo Kovačević. Ustvrdio je kako je u Osijeku HSLS bio respektabilna stranka dugi niz godina, a i dugogodišnji osječki gradonačelnik bio je iz HSLS-a, te nam je cilj ‘u Osijeku i županiji vratiti povjerenje i članstvo stranke’.

Ocijenio je kako je ta županija kao i cijela Slavonija ‘zapostavljena u državnom proračunu i kapitalnim investicijama’, zbog čega su građani ogorčeni, te su svoj glas dali regionalnoj stranci HDSSB, dodavši kako se ‘neće moći uvijek glasovi dobivati na račun sukoba sa Zagrebom, jer to nije dobro’. Na izbornoj skupštini osječko-baranjskog HSLS-a za predsjednika je ponovno izabran Darko Bajto, koji je istaknuo da je osnovni cilj stranke vraćanje povjerenja u liberalnu opciju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene