Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenske (ne)prilike

Meteorolog Darijo Brzoja otkriva što nas čeka za blagdan Svih svetih, ali i što je uzrok jakim olujama u zadnje vrijeme

Aktualno Galerija Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV - 1 Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV - 2 Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV - 3 Galerija 1/4 >>
Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja otkrio je odakle ovakva promjena vremena te kakvo će vrijeme biti za blagdan Svih svetih.

Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja prokomentirao je promjenu vremena te je otkrio kakvo nas vrijeme očekuje za blagdan Svih svetih. 

"Ovo nevrijeme je rezultat izrazito snažnih kolektivnih procesa koji su više uobičajeni u ljetnom dijelu godine. Znate i sami, ovo ljeto smo dosta pričali o tome. Bilo je ono veliko nevrijeme u Zagrebu, a to su ti isti procesi koji stvaraju ovako velike oluje koje onda mogu imati i tuču i pojačani vjetar i ovo nevrijeme", rekao je Brzoja. 

Pročitajte i ovo Novi šef VSOA-e u Saboru, ilustracija - 5 Reagiranje Pronevjerili vrtoglav iznos: Kažnjena petorica špijuna zbog nezakonitog trošenja novca

"Međutim, i ono isto o čemu pričamo zadnjih dana je to što su nam listopad i rujan bili itekako topliji od prosjeka, a ta velika toplina isto doprinosi nestabilnosti atmosfere uz svu veliku vlagu koja nam dolazi s Atlantika i kroz Sredozemlje. Zato su nastale ovakve oluje kao ova u utorak", dodao je. 

Uz sva druga upozorenja i Meteoalarm, DHMZ je izdao i priopćenje o mogućem porastu vodostaja

Pročitajte i ovo Stjepan Svemirko Čekolj, načelnik Stožera civilne zaštite Gornja Stubica nevrijeme u Hrvatskoj FOTO Olujni vjetar poharao Gornju Stubicu: "Zatekao sam potpunu katastrofu. Odnijelo je crjepove, daske..." Problemi i u Rijeci

"Moram reći da ovaj vodostaj u utorak na Kupi je rezultat lokalno velike količine oborine, međutim ono što bi se moglo događati krajem ovog tjedna ili početkom sljedećeg tjedna su porasti vodostaja zbog velike količine kiše koja će pasti ne samo na našem području nego i na području Alpa. S obzirom da nam je tlo već jako dobro natopljeno vodom, sva ta nova voda koja padne će površinski otjecati u naše rijeke i to će dovesti do porasta vodostaja", objasnio je meteorolog. 

"Za blagdan Svih svetih vrijeme će biti povoljnije, već nekoliko dana najavljujemo da baš na blagdan imamo jedan od povoljnijih dana u ovom tjednu, bit će i dosta sunca. U drugoj polovici dana ide nešto naoblake na strani Jadrana, može pasti i koja kap kiše, ali ništa strašno i dramatično", zaključio je Brzoja. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene