Obavijesti Video Pretražite Navigacija
štetu tek treba utvrditi

Jako nevrijeme pogodilo je dijelove zemlje: "Dizalica se urušila na dvije zgrade, pomoćni objekt i parkirani kombi"

Aktualno Galerija Kristijan Ukota, zamjenik zapovjednika JVP Poreč Kristijan Ukota, zamjenik zapovjednika JVP Poreč Foto: Dnevnik Nove TV Nevrijeme u Hrvatskoj - 7 Nevrijeme u Hrvatskoj - 7 Foto: Dnevnik Nove TV Nevrijeme u Hrvatskoj - 6 Nevrijeme u Hrvatskoj - 6 Foto: Dnevnik Nove TV Nevrijeme u Hrvatskoj - 5 Nevrijeme u Hrvatskoj - 5 Foto: Dnevnik Nove TV +10 Nevrijeme u Hrvatskoj - 4 Galerija 1/15 >>
Državni hidrometeorološki zavod za petak je izdao više upozorenja u cijeloj Hrvatskoj. Jako grmljavinsko nevrijeme pogodilo je dijelove zemlje.

Bjelovar je oko 13 sati pogodilo snažno nevrijeme praćeno kišom i vjetrom, a uslijed jakog vjetra na parkirani autobus na kolodvoru srušilo se stablo.

"Odjedanput je došlo nevrijeme veliko i kao što vidimo drva su poklopila autobus i sva sreća nitko nije bio u autobusu i u redu je na kraju krajeva. Manja šteta hvala Bogu", rekao je prometnik Filip Popović.

"Bilo je kratko i žestoko, al protutnjalo je na brzinu!", kazala je Slavica.

I na dijelovima sjevernog Jadrana pala je obilna kiša, lokalno i više od 100 milimetara. Snimke se šire društvenim mrežama.

U Poreču je u poslijepodnevnim satima za dlaku izbjegnuta tragedija. Zbog jakog vjetra na stambenu zgradu srušila se velika dizalica. Na sreću nastala je samo materijalna šteta, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

Jako jugo na moru i kiša izazvali su poplave na Antenalu, a zbog jake plime pod vodom je bila tržnica u Rijeci, kao i riva u Fažani...

Na morskom pojasu srednje i južne Dalmacije - olujni udari juga i jugozapadnog vjetra.

Pročitajte i ovo Gaza Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Teško bombardiranje Gaze: "Osjetit ćete naš gnjev!' Hamasovci poručili: "Spremni smo"

Prognostičari kažu da ništa od ovog nije neočekivano.

"Izdana su sva potrebna upozorenja još jučer. Žuta i narančasta razina meteoalarma i zbog obilne kiše koja je pala, a i zbog mogućeg nevremena. Sasvim sigurno da i ove visoke temperature doprinose nestabilnosti atmosfere", kazao je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

I dodaje da nas za vikend nas očekuje nešto ljepše vrijeme - s mogućnošću za malo kiše i sasvim sigurno iznadprosječnim temperaturama za ovo doba godine.

Na području Istre u petak ujutro je zabilježena jaka plima; poplavljena je i riječka tržnica, u Bjelovaru su padala stabla, a u Poreču je za dlaku izbjegnuta velika tragedija.

Pročitajte i ovo Helikopter kod Karlovca Bizaran razlog FOTO Ukrajinski helikopter sletio je na njivu kod Karlovca: Na teren su odmah izašle sve sigurnosne službe

Iz Poreča gdje je pala dizalica u Dnevnik Nove TV javio se Kristijan Ukota, zamjenik zapovjednika javne vatrogasne postrojbe.

"Šteta se tek treba utvrditi. Tokom jutra je došla dojava da se dizalica urušila na dvije zgrade, pomoćni objekt i parkirani kombi. Šteta će se utvrdit nakon očevida", rekao je Ukota. 

U neposrednoj blizini nalazi se i vrtić, a sreća je da u tom trenu u njemu nije bilo djece.

Pitanje je i kada će biti uklonjena dizalica.

"S uklanjanjem se počelo danas, a nastavit će se sutra nakon policijskog očevida, a nakon toga slijedi procjena štete", kazao je zamjenik zapovjednika. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene