Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je spremno

Drama u Okučanima prije obilježavanja operacije Bljesak: Pred kamerama Nove TV nesreća, u spašavanju sudjelovala vojska

Aktualno Galerija Sudar dvaju kamiona - 2 Sudar dvaju kamiona - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sudar dvaju kamiona - 1 Sudar dvaju kamiona - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sudar dvaju kamiona - 3 Sudar dvaju kamiona - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sudar dvaju kamiona - 4 Galerija 1/4 >>
Drama u Okučanima dan prije velike proslave pobjedničke operacije Bljesak. U centru grada sudarili su se dva kamiona. Hrvatska vojska koja se pripremala za proslavu, priskočila je odmah u pomoć ozlijeđenom vozaču.

Pred kamerama Nove TV, odvijala se scena spašavanja nakon sudara dva komiona u Okučanima, dan prije proslave operacije Bljesak. Na mjestu nesreće bio je i Tin Kovačić.

Strahovit prasak u centru Okučana. Pogledi se okreću prema cesti, gdje se jedan kamion u velikoj brzini zabio u drugi. Hrvatska vojska koja se tamo priprema za sutrašnju 29. obljetnicu pobjedničke vojno-redarstvene operacije Bljesak, nije čekala niti trenutka, već je munjevito priskočila u pomoć.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja - 1 Stiže nam promjena Planirate Praznik rada provesti na otvorenom? Meterolog otkrio kada je najbolje vrijeme za roštiljanje

Obučeni su i za prvu pomoć koju mu iste sekunde pružaju. Policija je također odmah priskočila u pomoć. Brzo dolazi Hitna pomoć i vatrogasci. Vozaču, koji je sa svojim kolegom iz drugog kamiona pervozio vapno u Rumunjsku, spašava se život.

"Ispred mene je bio biciklist, ja usporio i samo odjedanput me nešto udarilo", ispriča je vozač kamiona Veselko Lovrić.

Vojska i policija vrlo su brzo reagirali, a vozač je imao samo jednu poruku vojnicima.

"Puno im hvala, ja ne znam šta bih napravio, kako bih se snašao. Zvali su oni i hitnu i sve. Puno im hvala", rekao je.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

Okučani se spremaju za proslavu

A dan je počeo mirno. Pripreme za proslavu koja će se odviti u srijedu bile su pri samom kraju.

"Imamo jedan lijepi grad danas. da je ovako svaki dan. Da bude lijep i uredan“, kazala je stanovnica Okučana Anđa Brekalo.

Mješani za Okučane imaju samo riječi hvale.

"Lijepo je. Sad smo počeli raditi program zaželi“, rekao je Pejo Pejić i potvrdio kako će prisustovati svečanosti.

Pročitajte i ovo Inflacija; ilustracija - 1 U europskom vrhu Neke Vladine politike hrane inflaciju: Cijene rastu, ali sporije, od nas je gora samo Belgija

"Oh naravno. To ne može proći bez nas“.

Vojni šatori su podignuti, a vojni kuhari pripremaju obroke. Hrvatski stjegovi se vijore. Sve je spremno za obljetnicu koja ovdje znači novi život.

"Što se tiče komunalne infrastrukture mi smo pri kraju. Što se tiče školstva, dječjih vrtića, to smo završili. Nama je sada bitno vratiti ljude i zaposliti ih da dođu živjeti od plodova svog rada", tvrdi načelnik Okučana, Aco Vidaković.

Nadljetanje Rafalea

A vojska će u srijedu imati središnju ulogu.

Izložena je i oklopna mehanizacija Hrvatske vojske (HV). Ne izgleda ona niti blizu one koja je 1995. ovdje napravila posao. Jer danas HV ima suvremeno naouružanje.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Tihomir Cipek - 1 Analiza Tihomira Cipeka Kako će Plenković riješiti problem s SDSS-om i zapinje li negdje u pregovorima? Analitičar o borbi za vlast: "Materijalne interese lako je zadovoljiti"

I kao što je Dnevnik Nove TV objavio na dan kad su suvremeni zrakoplovi Rafalei stigli, u srijedu je njihov prvi let. Rafalei će nadlijetati, ne samo Okučane, već cijelu Hrvatsku. A jedno je sigurno, današnjim činom, vojska je pokazala da može spašavati živote ne samo u ratu, nego i u miru.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene