Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA RAČUNU NIŠTA

Što će biti sa Spaladium Arenom u Splitu? "Ni Milanović nema pojma da se zatvara, čovik u šoku..."

Aktualno Galerija Spaladium Arena - 9 Spaladium Arena - 9 Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Čoko Tomislav Čoko Foto: DNEVNIK.hr Spaladium Arena - 8 Spaladium Arena - 8 Foto: DNEVNIK.hr Spaladium Arena - 7 Spaladium Arena - 7 Foto: DNEVNIK.hr +5 Spaladium Arena - 6 Galerija 1/10 >>
Zatvara li se Spaladium Arena, u kojoj su nedavno tisuće ljudi s političkim vrhom slavile zlato naših vaterpolista? Uprava Arene uvjerena je da će do zatvaranja doći za koji dan. Činjenica je da je Grad Split zbog duga komunalne naknade ovršio dvoranu za milijun kuna i da oni više nemaju ni kune na računu. Čeka se isključenje struje i zatvaranje.

Najave Europskog vaterpolskog prvenstva još stoje na glavnom ulazu Spaladium Arene. A dvorana takva kakva jest, nedovršena i zapela u dugovima.

Grad Split ih je na ime komunalnog duga ovršio. Račun im je ispražnjen, baš kao i privremeni bazen u Areni.

Tomislav Čoko iz Spaladium Arene u šoku je.

"Na računu ništa, Grad Split nas je blokirao, uzeo nam sve novce, malo manje od milijun kuna, sve što smo imali", kazao je reporterki Dnevnika Nove TV Sofiji Preljvukić.

Mjesečno im Grad naplaćuje 250 tisuća kuna komunalne naknade.

Čoko ističe kako Zagreb plaća 20 tisuća kuna mjesečno, a oni 250 iako je zagrebačka Arena duplo veća od splitske.

"Neka se javi osoba u Gradu Splitu, tko je to izračunao", poručuje.

Zbog ovrhe jedva su organizirali i Europsko vaterpolsko prvenstvo.

"Tili smo, znate, kad je dišpet, rekli smo: 'Jeste nas isključili?' Al rekli smo: 'Ajde da se pamti da se osvoji'. Al isto, taj zadnji dan suze su mi na oči išle", govori Čoko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poništena arbitraža Stigla presuda u korist grada: Gradonačelnik objavio dobre vijesti za Split

Pročitajte i ovo Marko Rađa LOŠ ODAZIV SPLIĆANA Spaladium Arena u Splitu zatvara se za cijepljenje. Doznajte gdje će se građani odsad moći cijepiti

U toj se dvorani prije nekoliko dana gledalo grandiozno vaterpolsko prvenstvo i osvojilo zlato, a sada, čini se, ide pod ključ. Uprava Spaladium Arene dobila je tek nekoliko dana da počisti sve, a onda se Spaladium zatvara.

Točnije, kad im zbog duga ugase struju, sve će se i prisilno zatvoriti. Na vaterpolskom prvenstvu bili su Plenković, bivša predsjednica i predsjednik Milanović.

"Milanović, predsjednik, bio je oduševljen u VIP-u. Ja sam mu dobacio: 'Jel znate da će se zatvoriti objekt?' On nema pojma, ostao je čovik u šoku. Javnost, nitko nema pojma šta Grad Split sprema", rekao je Tomislav Čoko.

Dvoranu su još 2008. gradili Konstruktor, Dalekovod i IGH kao investitori, u ugovoru s Gradom Splitom. Ali, ti privatni izvođači su propali, a gradili su kreditom banaka.

Jamac bankama bio je Grad Split, koji godinama odbija plaćati jer nije dobio dovršen objekt.

Banke godinama traže svoje, s kamatama.

U igri su stotine milijuna kuna. Sve je u stečaju i na sudu.

Skupština vjerovnika bit će početkom listopada.

"Stečajni sudac je dužan sazvati Skupštinu vjerovnika radi donošenja odluke o daljnjem tijeku stečajnog postupka u Areni, koja može biti i zatvaranje Arene te provođenje prodaje Arene pred Finom, obzirom da je nad izgrađenim objektom upisano više založnih prava u korist banaka koje su financirale izgradnju Arene", navode na Trgovačkom sudu.

Grad Split zasad samo poručuje da štititi svoja potraživanja. Kako postoji cijela lista najavljenih koncerata poznatih pjevača u Areni, poručuju da traže alternativne lokacije.

"Znate šta će se dogodit za dva miseca, ovo će bit leglo prostitucije, svega, jer nitko neće ovo čuvat, to će biti devastirano", zaključuje Čoko.

Hoće li Grad Split naći rješenje prije nego što se dogodi zatvaranje, devastacija ili prodaja Spaladiuma?
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene