Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U svom stilu

Bandić jutro nakon izbora: Meni se samo žuri na drugo gradilište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo jutro nakon lokalnih izbora, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić razmišlja o rasporedu obilazaka gradskih gradilišta. 'Meni se samo žuri na drugo gradilište', poručio je.

Milan Bandić novinarima je rekao kako je još sinoć sve što je imao reći, zapravo i rekao te da je današnji dan prvi radni dan njegovog 6. mandata.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović Turbulentni odnosi Plenković i Milanović prvi put zajedno nakon izbora: I moćni avioni bili su predmet spora Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku"

>> VIDEO Bandić pobjednički govor započeo čitanjem pisma dječaka s Črnomerca

'Sve što imam, rekao sam sinoć, sve što ću imati za reći reći ću ovih dana. Ne treba nigdje žuriti treba samo raditi. Ovo je danas prvi radni dan za 6. mandat. Sve ćete znati na vrijeme, meni se nigdje ne žuri. Meni se samo žuri na drugo gradilište', poručio je u svojem stilu novi/stari zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Krov nad glavom za Muzičku akademiju

Bandić će ubrzati i radove na zgradi Muzičke akademije i priželjkuje njezino otvorenje već iduće godine.

'Sada idemo do muzičke akademije da vidimo kako idu radovi. Da ih potjeramo sa radovima, pa da do jeseni zatvore gradilište i krenu s uređenjem interijera. Tako da na proljeće 2014. možemo otvoriti muzičku akademiju, pa da nakon 98 godina akademija dobije krov nad glavom', rekao je Bandić.



Bandić o gradskoj skupštini i prvim odlukama

Kako je osigurao kudikamo bolju poziciju u gradskoj skupštini, donošenje odluka će odsad Bandiću teći znatno lakše, jer SDP je postao samo oporba, izgubivši većinski broj mandata.

'Tri odluke bez odgađanja - odluka o komunalnom doprinosu (dva do dva i pol puta jeftinija legalizacija objekata); odluka o naknadi za umanjenu vrijednost nekretnina Jakuševčanima (ekološka renta mora se isplatiti); odluka o taksistima; smanjenje cijene sata parkinga u garažama; inicijativa za izmjenu GUP-a', istaknuo je zagrebački gradonačelnik.

Bez čestitke Milanovića

'Sve što smo obećali ljudima to ćemo i izvršiti na prvoj radnoj skupštini. Uputit ću prijedlog izmjene statuta gradske skupštine da se može raditi i po ljeti, sedmi i osmi mjesec. Nema odmora dok traje obnova', poručio je Bandić.

'Radit će se i u sedmom, i u osmom mjesecu, jer je u ove četiri godine bilo dosta destrukcija i opstrukcija, moramo raditi ubrzanim tempom u ovih 6 mjeseci. Kolege će to prihvatiti, nema razloga da to odbiju. Ova struktura gradske skupštine jamči veću ozbiljnost i odgovornost', naglasio je.

Čestitke od Milanovića, Bandić nije primio, ali njemu su važnije čestitke od građana, nego političkih lidera. Povjerenje građana najbolja čestitka. Nakon 13 godina mukotrpnog rada, sebedarja građani su to pozitivno ocijenili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene