Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspad gradske organizacije

Trinaest vukovarskih SDP-ovaca podnijelo ostavku pa oplelo po Grbinu: "Dao si riječ, prevareni smo"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Danijel Soldo/Cropix
Smatraju da je Peđa Grbin pogazio obećanje da u Sabor kao zamjena za Predraga Freda Matića uđe Biljana Gaća, čime je "predao Grad Vukovar desnici". U svom pismu predsjedništvu stranke požalili su se i na loš položaj SDP-ovaca u Vukovaru.

Gradski odbor SDP-a u Vukovaru pismom se obratio Predsjedništvu stranke i predsjedniku Peđi Grbinu. Trinaest vukovarskih SDP-ovaca je podnijelo ostavku na sve stranačke dužnosti.

U pismu SDP-ovci podsjećaju da je gradska organizacija neposredno pred prošle lokalne izbore bila raspuštena te da je to bio jedan od najtežih trenutaka. Zbog svega što se događalo, navode, nisu uspjeli ostvariti željeni rezultat.

"Okupljali smo ljude, organizirali događanja, razgovarali smo s građanima, reagirali na lokalne probleme, širili socijaldemokratske vrijednosti, sve koliko smo mogli s obzirom na okolnosti", pišu u pismu.

Tvrde i da je unutar stranke bila poznata činjenica Peđa Grbin obećao Biljani Gaći, predsjednici SDP-a Vukovar, potpredsjednici SDP-a Vukovarsko-srijemske županije i članici Predsjedništva SDP-a Hrvatske te dugogodišnjoj aktivnoj članici da će upravo ona biti izravna zamjena za mandat Predraga Freda Matića.

"Istu tu riječ dao je i Predragu Fredu Matiću, SDP-ovom zastupniku u Europskom parlamentu i članu Predsjedništva SDP-a Hrvatske, a koji nam je to javno rekao", navode iz vukovarskog SDP-a i dodaju da su zbog toga vjerovali da će konačno biti adekvatno zastupljeni.

Ilustracija Biljana Gaća Foto: Bruno Konjevic/Cropix

"Šokirani i duboko razočarani činjenicom da je predsjednik stranke prekršio prethodno spomenuti usmeni dogovor te pokazao da se ne drži dane riječi time što donosi odluku da se iduća po redu na listi Biljana Gaća preskače", navode i dodaju da, iako predsjednik stranke može donijeti takvu odluku, ona je udarac cijeloj stranci, a posebno njihovoj organizaciji.

Pročitajte i ovo Presuda Vojislavu Mediću - 6 Ratni zločin Medić proglašen krivim za zločine nad Hrvatima: Poznato koliku je kaznu dobio

"Ovom odlukom predsjednik Grbin na duže razdoblje predao je Grad Vukovar desnici jer, kako sada stvari stoje, iz Vukovara u Hrvatski sabor su ušla četiri zastupnika iz stranka desnice, s lijevog spektra niti jedan. Vukovar nije bilo koji grad, Vukovar ima simboliku, Vukovar ima težinu i biti SDP-ovac u Vukovaru potpuno je drugačije nego bilo gdje dalje u Hrvatskoj, to vam odgovorno tvrdimo upravo mi koji ovdje živimo i djelujemo godinama", navode u pismu.

Članovi Gradskog odbora SDP-a Vukovar duboko su razočarani i osjećaju se prevarenima te su odlučili dati neopozive ostavke na sve stranačke funkcije.

"Nadamo se da će neki novi ljudi koji će voditi SDP znati prepoznati o čemu smo u ovom dopisu govorili, a naglašavamo da to sigurno nisu osobni interesi jer članstvo u SDP-u u ovom dijelu Hrvatske vam samo može ugroziti egzistenciju", zaključuju u pismu.

Pročitajte i ovo Doktor drži bebu pronađenu u košu za smeće KB Sveti duh Ovo je beba pronađena u smeću: "Zovemo ga Ivan, a evo kako je dobio ime"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene