Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast velikih hrvatskih tvrtki

TOP 500: Hrvatska konačno na listi s proizvodnom tvrtkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među 500 najvećih tvrtki u Srednjoj Europi nalazi se i 16 hrvatskih.

Prošle godine bilo ih je 11. Hrvatske tvrtke na popisu, dolaze uglavnom iz sektora robe široke potrošnje, energetike i telekomunikacija. Končar je jedini koji se bavi proizvodnjom. Vodeće mjesto među hrvatskim tvrtkama zadržao je koncern Agrokor, koji je prošle godine ostvario prihod od tri milijarde i 600 milijuna eura te zauzeo 18. mjesto na listi. Slijede Ina grupa, HEP grupa, Konzum, HT grupa.

Pročitajte i ovo Lidija Brković i Damir Plesac UPS! Sve snimili upaljeni mikrofoni: Nakon burne presice ravnateljica DZS-a oprala koordinatora - "Nisi samo trebao reći ovo za..." Radnici - 2 Poremećeno poslovanje Brojne hrvatske tvrtke surađuju s Rusijom, većina će nadomještati gubitke u prihodima: "Moramo tražiti alternativu"

'One tvrtke koje su fokusirane na prodaju pića i prehrane će vjerojatno imati u nekoj kratkoročnoj budućnosti neke bolje perspektive u odnosu na ostale tvrtke koje su orijentirane na osobnu potrošnju, poput nekih tvrtki koje se bave prodajom bijele tehnike,' rekla je Marina Tonžetić, direktorica u Odjela za reviziju, Deloitte.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene