Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najvažnije je imati dobar auto i mobitel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnoviji rezultati istraživanja agencije za istraživanja tržišta GfK Hrvatska pokazali su daljni napredak u opremljenosti trajnim dobrima kućanstava u Hrvatskoj. Glavno je da se ima mobilni telefon i automobi koji su i najzastupljeniji, a sve ostalo je manje važno...

Tako je pokrivenost kućanstava telefonom na razini 97 posto, dok fiksnu kućnu liniju ima gotovo 83 posto kućanstava. Oko 11 posto kućanstava ima i telefonsku sekretaricu, dok više od sedam posto kućanstava ima i fax uređaj.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Ako zima ne ugrize..." Dugoročna prognoza za zimu: Meteorolog otkriva što nas čeka za Božić i Novu godinu, kada će biti najhladnije i hoće li pasti snijeg Ilustracija Vremenska prognoza Od snijega do sunca, uz maglu i nešto kiše: Vrijeme je varljivo, do kada tako? Detalje otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV

Posjedovanje mobitela i dalje je u porastu pa tako više od 85 posto kućanstava ima barem jedan mobitel.

U prosjeku je po kućanstvu 2,49 mobilnih telefona, a kao zanimljiv podatak u GfK-u ističu da oko 16 posto kućanstava navodi da je opremljeno Isdin-om, DSL-om (DADSL-om).

Satelitskom antenom opremljeno je oko 40 posto kućanstava u Hrvatskoj, a njih oko 20 posto i kabelskom televizijom.

Istraživanje je pokazalo i da je osobno računalo prisutno u gotovo 56 posto kućanstava, dok priključak za Internet ima 36 posto kućanstava.

DVD player za TV i računalo nalazi se u gotovo 50 posto domova, pri čemu prednjače Zagreb i Dalmacija.

Video kameru ima oko 10 posto kućanstava, dok digitalni foto aparat ima 32 posto kućanstava.

Dok se stroj za pranje rublja nalazi u gotovo svim kućanstvima, sušilicu za rublje ima tek nešto više od 8 posto kućanstava, od čega najviše u Istri s Primorjem (oko 18 posto).

Stroj za pranje posuđa ima približno 29 posto kućanstava, a značajno iznad prosjeka su kućanstva Dalmacije - 47 posto i Istre s Primorjem - 45 posto.

Mikrovalnu pećnicu ima oko 42 posto kućanstava i njeno je posjedovanje značajno poraslo od početka godine - za 9 posto, pokazali su rezultati istraživanja.

Klima uređajima danas ima oko 20 posto kućanstava u Hrvatskoj, a lista trajnih dobara može se nadopuniti i automobilom za kojeg blizu 74 posto kućanstava navodi posjedovanje (prosječno 1,29 posto vozila po kućanstvu).

Istraživanje je provedeno u rujnu na reprezentativnom uzorku građana Hrvatske starijih od 15 godina, osobnom anketom u domaćinstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene